VVSB wint opnieuw van Hoek en kan zich opmaken voor de finale

Nadat afgelopen woensdag VVSB al van Hoek wist te winnen, hebben de Noordwijkerhouters ook zaterdag de Zeeuwen verslagen. Frank Tervoert was de grote man bij VVSB met drie doelpunten. Lovette Felicia zorgde in de slotminuut voor de 4-2 einduitslag. Door de overwinning op Hoek wacht nu een confrontatie met Quick Boys. De winnaar van dat tweeluik mag zich volgend seizoen Tweede divisionist noemen.

VVSB trad in dezelfde opstelling aan als afgelopen woensdag en kende ook nu weer een uitstekende start. Al binnen tien minuten hadden de Noordwijkerhouters op voorsprong moeten staan, maar de pogingen van Lovette Felicia, Frank Tervoert en Tommy Bekooij werden gekeerd door doelman Jordi de Jonghe. Hoek beet wel van zich af, enkel konden de gasten het VVSB-doelman Ruben Valk nauwelijks moeilijk maken.

Naar mate de eerste helft vorderde werden de kansen voor VVSB groter. Het schot van Tervoert werd gesmoord door De Jonghe waardoor Lionel Fitsch de bal net voor de lijn kon wegwerken. Niet veel later liet de spits van VVSB het net wel bollen. Met een lage schuiver kon Tervoert voor zijn 3e doelpunt zorgen tegen Hoek.

Vlak na rust was het opnieuw Tervoert die tot scoren kon komen. De spits werd alleen op de doelman afgestuurd en rondde koelbloedig in de korte hoek af. Maar net als afgelopen woensdag kwam Hoek terug. Thomas van Renterghem kon in de 53e minuut van dichtbij binnen tikken. Tien minuten later was het opnieuw die dekselse Van Renterghem die scoorde. Nu was het met een zeer fraai gekruld schot.

VVSB kon dus bijna weer van voorafgaan beginnen, maar had nog altijd Frank Tervoert. In de 73e minuut maakte hij op aangeven van Danny Bakker zijn 3e van de middag en 5e in twee wedstrijden. Hoek drong nog wel aan, maar het grote verzet was gebroken. VVSB vergat in de slotfase de score verder te vergroten, maar zag in de slotseconde toch nog een doelpunt vallen. Lovette Felicia besliste de wedstrijd met de 4-2 score.

Na 180 minuten bleek VVSB beter dan Hoek getuige de 7-4 uitslag. Nu wacht een tweeluik met Quick Boys. VVSB zal eerst een thuiswedstrijd moeten spelen, aanstaande zaterdag is de return in Katwijk. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk via de website en sociale media kanalen.

VVSB – Hoek 4-2 (7-4): 42. Tervoert 1-0, 48. Tervoert 2-0, 53. Van Renterghem 2-1, 63. Van Renterghem 2-2, 73. Tervoert 3-2, 90+3. Felicia 4-2.

VVSB: Valk; Fecunda (65. Martins), Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Felicia, De Rijk, Bakker; Tervoert, Bekooij (81. Van der Wilden).

Tekst: Stefan van den Burg