VVSB wint opnieuw in eigen huis

Het begint ondertussen een vast ritueel te worden op Sportpark de Boekhorst. VVSB die even nodig heeft om de tegenstander op te vreten om na een uur tijd de vruchten hiervan te plukken. Ook SteDoCo nam als zesde tegenstander op rij deel aan deze traditie. Via een solide achterhoede, hardwerkend middenveld en scorende aanvallers wisten de paars-gelen de overwinning te grijpen. Jayson Halman en Raygivano Dompig waren de doelpuntenmakers deze avond. 

VVSB opende de wedstrijd direct met gevaar, maar het was doelman Stephan Veenboer die een vroege voorsprong voorkwam. Na een kwartier voetbal was het Enzo Huntink die het doel van SteDoCo onder vuur nam, maar zijn vrije trap raakte slechts het zijnet. Aan de andere kant had Joran Schroder een enorme kans op de openingstreffer. Op aangeven van Mitchell de Zwart schoot de makkelijk scorende spits van SteDoCo over. 

In een wedstrijd die redelijk op en neer ging, maar zonder echte kansen was VVSB toch nog gevaarlijk in de slotminuten. Lars Rauws en even later Richelo Fecunda kregen beide een kopkans maar troffen geen doel. 

Tien minuten na rust kreeg Jayson Halman een geweldige mogelijkheid om VVSB op voorsprong te schieten. Op aangeven van invaller Jermano Lo Fo Sang dribbelde de aanvaller om spits Youssef Blel heen, maar schoot hij daarna hoog over het doel van Veenboer. Toch schoot de rappe aanvaller van VVSB even later wel raak. Het was opnieuw Lo Fo Sang met een voorzet, die werd teruggelegd door verdediger Yannick Cortie rechtstreeks in de voeten van Halman. Die wist wel raad met dit buitenkansje en verschalkte doelman Veenboer. 

Niet veel later was daar ook de bevrijdende 2-0. Aanvoerder Rauws veroverde de bal op het middenveld en gaf de bal direct door op de vrijstaande Raygivano Dompig. De invaller, die vandaag 22 jaar is geworden, bleef ijzig kalm oog in oog met de doelman en schoof de bal in het netje. 

SteDoCo drong niet echt meer aan en had alleen een grote kans via een corner. De afvallende bal kwam voor de voeten van invaller Guytano dos Santos die doelman Ruben Valk tot een spectaculaire redding dwong. VVSB kon nog wel op jacht naar de 3-0, maar op aangeven van Blel schoot Halman onfortuinlijk over het doel van SteDoCo. 

Met deze overwinning heeft VVSB 36 punten weten te bemachtigen in de Derde Divisie. De komende weken volgen nog 4 belangrijke wedstrijden, te beginnen in Heemskerk tegen ODIN’59. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en vanuit de Noordwijkerhoutse club worden supportersbussen ingezet. Check hiervoor de website en sociale media kanalen van VVSB en geef je snel op. 

VVSB – SteDoCo 2-0: 63. Halman 1-0, 70. Dompig 2-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (89. Peet van der Slot), Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief (27. Jermano Lo Fo Sang); Lars Rauws, Ivan Spijkstra, Enzo Huntink (46. Raygivano Dompig); Wout Heemskerk (86. Danny Bakker), Youssef Blel (86. Guus Verver), Jayson Halman. 

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB wint opnieuw in eigen huis
Terug naar overzicht