VVSB wint oefenwedstrijd tegen vv Noordwijk

De eerste oefenwedstrijd onder leiding van Eric Meijers heeft VVSB met een overwinning afgesloten. Koploper in de zaterdagse Derde divisie werd met 4-1 terug naar Noordwijk gestuurd. Frans van Niel, Jelmer Vijlbrief en Lovette Felicia hadden VVSB op een comfortabele voorsprong gebracht. Sabir Achefay bracht hier nog wat tegenin, maar VVSB kwam niet meer in gevaar. Tommy Bekooij zorgde vlak voor tijd voor de 4-1.

Vooraf was er al afgesproken om slechts 70 minuten te voetballen. Trainer Eric Meijers maakte van de gelegenheid gebruik om al zijn fitte spelers speelminuten te geven.

VVSB ging voortvarend van start en zag dit al na 6 minuten beloond worden. De bal kwam voor de voeten van Frans van Niel waarna de middenvelder van VVSB met een schuiver voor de 1-0 zorgde. Diverse kansen kregen de Noordwijkerhouters om nog voor de rust de score te vergroten, maar Danny Bakker en Loyd van der Wilden kwamen slechts enkele centimeters te kort om hiervoor te zorgen.

Na de onderbreking was het opnieuw snel raak. Na een vlot lopende combinatie stuurde Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief de diepte in. De vleugelverdediger van VVSB stond plots oog in oog met de doelman van Noordwijk, waarna Vijlbrief de bal via de binnenkant van de paal in het doel kreeg. Niet veel later stond Lovette Felicia oog in oog met de doelman van Noordwijk en ook de vleugelaanvaller scoorde in de korte hoek.

Aan de andere kant was een van de spaarzame mogelijkheden direct raak. Sabir Achefay kapte naar binnen en verschalkte met een schitterende boogbal doelman Menno de Jong. VVSB leek even van slag en zag Dylan Rietveld een corner op de lat koppen. Toch herpakte de Noordwijkerhouters zich en voetbalde de wedstrijd gecontroleerd uit. In de slotfase zorgde een uitgespeelde aanval ervoor dat Tommy Bekooij van dichtbij de eindstand van 4-1 op het scorebord kon zetten.

VVSB - vv Noordwijk 4-1: 6. Van Niel 1-0, 38. Vijlbrief 2-0, 44. Felicia 3-0, 46. Achefay 3-1, 68. Bekooij 4-1.

VVSB: De Jong; Fecunda (36. Schipholt), Arroyo (36. Zwart), Verlaan (36. Batist), Ten Hoope (36. Vijlbrief); Van Niel, Theuns (36. De Rijk), Bakker; Martins (36. Felicia), Dijkstra (36. Brands), Van der Wilden (36. Bekooij).