VVSB wint met minimale score van FC Rijnvogels

Met nog ruim een week voor de start van de beker en competitie heeft VVSB in een oefenwedstrijd met FC Rijnvogels weten te winnen. Twintig minuten voor tijd was het Loyd van der Wilden die de enige treffer van de avond verzorgde.

In een weinig verheffende eerste helft kwamen beide doelmannen slechts sporadisch in actie. Enkel op de vrije trap van Tomas Arroyo had doelman Arie van der Niet een redding nodig. De aanvallers van FC Rijnvogels konden doelman Menno de Jong niet onder vuur nemen.

Dit werd in de tweede helft wel anders. Beide ploegen zochten meer de aanval op en creëerde grotere kansen. Zo schoot Robbin van Dijk net over het doel van de Noordwijkerhouters en schoot invaller Arno Dijkstra op de vuisten van de doelman van de thuisploeg.

Twintig minuten voor tijd nam Loyd van der Wilden doelman Van der Niet onder vuur. De doelman had de bal niet klemvast, waardoor de aanvaller van VVSB de rebound vrij kon inkoppen.

Na de 0-1 van VVSB werden de ruimtes op het veld groter, maar konden met name de snelle aanvallers van VVSB er niet van profiteren. Enkel werd alleen nog de lat beroerd door een kopbal van Mitchell Theuns.

FC Rijnvogels - VVSB 0-1: 69. Van der Wilden 0-1.

VVSB: De Jong; Fecunda (60. Schipholt), Arroyo (46. Metalsi), Zwart, Vijlbrief (46. Verlaan); Theuns, Batist, Bakker (60. Felicia); Van der Wilden, Pauw (60. Dijkstra), Bekooij (60. Martins).

Tekst: Stefan van den Burg