VVSB wint laatste thuiswedstrijd van Hoogeveen

Met het winnen van de laatste thuiswedstrijd verzekerde VVSB zich zaterdagmiddag tegen Hoogeveen van nog een seizoen in de derde divisie. De derde overwinning op een rij zorgde voor een uitgelaten stemming op De Boekhorst. Het waren Thomas Schaap, Gyliano van Velzen en Mounir Mounji die ervoor zorgden dat de paars-gele formatie ook volgend seizoen op het een-na-hoogste amateurniveau van Nederland te zien is. 

Ondanks het overwicht van VVSB was de eerste grote kans voor Hoogeveen. Jim Veltmaat schoot op doel en zag de bal door een oerwoud van benen op de paal belandden. Na deze kans nam VVSB nog duidelijker het initiatief en kreeg het mogelijkheden via Ricardo Kuijvenhoven, Thomas Schaap en Tim de Rijk. Doelman Stan Meekhof hield zijn doel echter nog schoon. 

Na de drinkpauze, vanwege het warme weer, trok VVSB weer ten strijde en zag het Nicky Eekhout met een fraaie poging de bovenkant van de lat toucheren. Toch was het voor rust nog wel raak voor de manschappen van trainer Wilfred van Leeuwen. Een goede balverovering en dito actie van Gyliano van Velzen was het voorbereidende werk voor de openingstreffer. Middenvelder Schaap werd bediend en schoot raak in de lange hoek. 

In de tweede helft werd het snel duidelijk dat VVSB ging winnen. Opnieuw was het Van Velzen met een fraaie actie en nu passeerde hij zelf doelman Meekhof met een harde poeier. Niet veel later werd Mounir Mounji naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Boel noteerde de vrije trap waar Mounji zelf achter ging staan. De fraai geplaatste bal ging over de muur en achter doelman Meekhof het doel in. 

Hoogeveen deed nog wat terug, spits Barbosa Alves werd in het strafschopgebied naar de beneden getrokken, waardoor de gasten een strafschop kregen. Tom Heerkes schoot onhoudbaar raak, doelman Jelle Riel was kansloos op deze poging. Toch drukte Hoogeveen niet door om het VVSB nog lastig te maken, waarbij de thuisploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde. 

Na nog een kort afscheid van Tim de Rijk, die de club na 2 periodes en uiteindelijk 8 seizoenen gaat verlaten, klonk het eindsignaal van de scheidsrechter en werd het definitief. VVSB speelt ook volgend seizoen in de derde divisie. 

VVSB – Hoogeveen 3-1: 43. Schaap 1-0, 47. Van Velzen 2-0, 53. Mounji 3-0, 57. Heerkes (p) 3-1.
VVSB: Jelle Riel; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (59. Obi Onyeike), Bram van Dongen, Dario van Breukelen; Lars Rauws (65. Victor van der Linde), Ricardo Kuijvenhoven, Thomas Schaap; Mounir Mounji, Tim de Rijk (87. Ralph Pennings), Gyliano van Velzen.

Tekst: Stefan van den Burg

VVSB wint laatste thuiswedstrijd van Hoogeveen
Terug naar overzicht