VVSB wint laatste reguliere thuiswedstrijd van OSS’20

De laatste competitiewedstrijd op eigen bodem heeft VVSB winnend weten af te sluiten. VVSB startte sterk door binnen twee minuten de score te openen via Jesse van Nieuwkerk. Even later was het alweer snel gelijk door Samed Oztoprak, maar aan het begin van de tweede helft deed Van Nieuwkerk opnieuw van zich spreken. Na een publiekswissel van de afscheidnemende Jelmer Vijlbrief kopte Guus Verver de definitieve 3-1 binnen. 

VVSB opende met een voltreffer. Het was Jesse van Nieuwkerk die op aangeven van Ian van Otterlo al na twee minuten voor de openingstreffer zorgde. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want Samed Oztaprak profiteerde van mistasten achterin bij VVSB en zorgde voor de gelijkmaker. 

OSS’20 speelde om zichzelf veilig te spelen ten koste JOS Watergraafsmeer en dacht na ruim 25 minuten op voorsprong te komen. Het was Jos Peltzer met een pegel van ver, maar de lat voorkwam een achterstand voor VVSB. Aan de andere kant was het Tim de Rijk die uit de counter de voorzet van Leroy George kon binnen tikken, maar het leer over het doel heen schoot. 

Na de thee deed VVSB wat het in de eerste helft ook al deed, namelijk snel scoren. Op links ontsnapte Jermano Lo Fo Sang aan de verdediging van OSS’20. Zijn pass op Van Nieuwkerk was panklaar waardoor de aanvaller van VVSB zijn ploeg op een 2-1 voorsprong bracht. Het spel ging hierna wat op en neer waarbij aangemerkt dat VVSB de betere kansen creëerde, maar niet wist af te ronden. 

Met nog zo’n 5 minuten op de klok ging iedereen op Sportpark de Boekhorst staan voor het afscheid van Jelmer Vijlbrief. De verdediger van VVSB neemt komende zomer na 11 seizoenen afscheid van het paars-geel en kreeg hiermee alvast zijn applauswissel. Ruim 260 wedstrijden staan er achter zijn naam en voor altijd zal hij in het geheugen staan van de Noordwijkerhoutse supporter. Met zijn assist op de 2-3 tegen FC Den Bosch en deel uitmakend van de gouden ploeg rondom de bekerhistorie mag de geboren Leiderdorper zichzelf met recht een Noordwijkerhouter noemen. 

Na dit afscheid was het nog niet klaar met applaus vanaf de kant voor VVSB. Het was namelijk invaller Guus Verver die vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd een rebound raak kopte en zo voor de bevrijdende 3-1 zorgde. 

Door de overwinning van VVSB op OSS’20 is de tweede plaats een zekerheid. Hierdoor is het resultaat van aanstaande zondag tegen JOS Watergraafsmeer van ondergeschikt belang en kan de focus gelegd worden op de nacompetitie. Om te kunnen promoveren naar de Tweede Divisie zullen er 3 rondes overleefd moeten worden. Elke ronde bestaat uit een thuis- en uitwedstrijd. VVSB zal de eerste ronde op woensdag 31 mei beginnen met een uitwedstrijd tegen de laagstgenoteeerde periodekampioen uit de zaterdag derde divisie. De return volgt op zaterdag 3 juni. 

VVSB – OSS’20 3-1: 2. Van Nieuwkerk 1-0, 11. Oztoprak 1-1, 47. Van Nieuwkerk 2-1, 89. Verver 3-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Jelmer Vijlbrief (84. Finn Mossel), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Tim de Rijk, Ian van Otterlo (18. Ricardo Kuijvenhoven); Leroy George (78. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk (78. Bryan Iliohan).

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB wint laatste reguliere thuiswedstrijd van OSS’20
Terug naar overzicht