VVSB wint knotsgekke bollenderby van FC Lisse

In een knotsgek duel tussen FC Lisse en VVSB hebben de Noordwijkerhouters aan het langste eind getrokken. De ploeg van Eric Meijers kwam al snel op achterstand door een bizarre eigen goal van Richelo Fecunda. VVSB herstelde zich voor rust nog door doelpunten van Tim de Rijk, Frans van Niel en een eigen doelpunt van Jordi Tiktak. Na de thee zorgde Oussama Siali via een vrije trap voor de aansluitingstreffer, waarna in de slotminuten Mo el Osrouti VVSB in veilige haven schoot.

VVSB trad aan met dezelfde elf spelers die twee weken geleden Excelsior’31 versloegen. Maar ondanks dit vertrouwen, speelden de Noordwijkerhouters in de beginfase erg matig. De thuisploeg zette de ploeg vroeg vast, waar VVSB maar moeizaam onderuit kon komen.

De openingstreffer was een vrije curieus doelpunt. Een corner van VVSB werd afgeslagen, waarna Tom Noordhoff de bal de diepte in schoot op Kubilay Koylu. Richelo Fecunda was met de rappe aanvaller meegelopen, maar speelde de bal wat ongelukkig terug op doelman Ruben Valk. De bal ging van ruim 25 meter via de onderkant van de lat het doel in, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam.

Doelman Valk had ondertussen weer een aantal prima reddingen in huis op de pogingen van Noordhoff en Jaap Zwetsloot. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg VVSB meer grip op de wedstrijd en werd er ook beter gevoetbald. In de 27e minuut kwam de bal van Felitciano Zschusschen terecht bij Fecunda. De vleugelverdediger had een panklare voorzet in huis op de ingelopen Tim de Rijk, waarna de middenvelder de bal inkopte. Deze gelijkmaker gaf meer vertrouwen voor de paars-gelen. Vijf minuten voor de rust kwam VVSB op voorsprong door Frans van Niel. De kersverse vader kreeg de afgeslagen corner voor zijn voeten en verschalkte doelman Erik Cummings met een hard schot.

De koek was nog niet op voor VVSB. In de blessuretijd van de eerste helft gaf De Rijk de bal laag voor op Zschusschen, waarna verdediger Jordi Tiktak de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman tikte.

De tweede helft ging op en neer totdat Ruben Valk zijn ploeg weer op de been hield. Het schot van Oussama Siali van dichtbij werd fraai gered door de doelman. Even later zorgde diezelfde doelman met een katachtige redding ervoor dat invaller David Verweij van het scoren werd gehouden. De rebound van Zwetsloot werd van de lijn gehaald door Jelmer Vijlbrief. Met nog een kwartier op de klok was de doelman kansloos op de fraaie vrije trap van Siali, die voor de aansluitingstreffer zorgde.

FC Lisse drukte door en schoot nog op de paal via opnieuw Siali, maar kon niet voorkomen dat VVSB in de counter gevaarlijk werd. In de slotminuten zorgde Fecunda met zijn tweede panklare assist ervoor dat invaller Mo el Osrouti de 2-4 binnen kopte en zo aan alle onzekerheid een einde maakte.

FC Lisse – VVSB 2-4: 7. Fecunda (e.d.) 1-0, 27. De Rijk 1-1, 40. Van Niel 1-2, 45+2. Tiktak (e.d.) 1-3, 75. Siali 2-3, 88. El Osrouti 2-4.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk (84. Glenn van Geldorp), Frans van Niel; Felitciano Zschusschen (89. Yannick Bouw), Lulinho Martins (74. Mo el Osrouti).

Tekst en foto: Stefan van den Burg