VVSB wint in extremis bij Dongen

VVSB heeft een potentiële bananenschil afgelopen zondag weten te vermijden. Op bezoek bij hekkensluiter Dongen werd in de laatste minuten de overwinning veiliggesteld. Max Ossendrijver zorgde met een kopbal ervoor dat VVSB met 3 punten naar huis ging. Eerder in de wedstrijd waren een eigen doelpunt en 2 doelpunten van Ian van Otterlo nodig om uiteindelijk met 3-4 te winnen.

Al binnen 5 minuten kwam VVSB op voorsprong. Ian van Otterlo veroverde de bal ver op de helft van Dongen en gaf een pass op Richelo Fecunda. Diens voorzet zorgde voor zo’n scrimmage voor het doel van de thuisploeg dat Jan Gerrits jr. het leer in eigen doel werkte en zo kwam de stand al snel op 0-1 te staan.

Gedurende de eerste helft kreeg VVSB diverse kansen, maar stond het vizier net niet op scherp. Zo ging de kopbal van Jesse van Nieuwkerk net naast, net als de kopbal van Leroy George. Van Otterlo was er nog het dichtst bij, maar zijn geplaatste schot ging via de vuisten van doelman Wessel Sprangers op de paal. En waar VVSB vergat de score te vergroten, zorgde Dongen ervoor dat de stand weer op gelijke hoogte werd gezet. Uit een corner scoorde Sel Bastmeijer fraai de gelijkmaker.

Vlak voor rust zorgde een fraaie aanval ervoor dat VVSB toch met een voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. Op aangeven van Van Nieuwkerk was het Van Otterlo die de paars-gele formatie op 1-2 bracht.

Na een welkome droge periode in de kleedkamers kwam VVSB opnieuw sterk uit de startblokken. Een goede steekbal op Van Otterlo zorgde ervoor dat de middenvelder op doelman Sprangers af kon gaan. Oog in oog met de doelman bleef Van Otterlo zeer kalm en schoot VVSB naar een 1-3 voorsprong.

Dongen kwam na een kwartier weer terug in de wedstrijd. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij Fatih Kamaci. De ‘nummer 10’ van Dongen kapte een verdediger van VVSB uit en schoot raak in de lange hoek. En lang stond het niet 2-3, want Dongen rook meer. Een overtreding in het strafschopgebied werd als strafschop toegekend door scheidsrechter Kaper. Doelpuntenmaker Kamaci schoot de bal goed in, waar doelman Ruben Valk er net geen hand tegenaan kon zetten.

De slotfase ging heen en weer, beide ploegen speelden voor de 3 broodnodige punten. De aanvallende wissels van VVSB werden in de slotfase beloond. Uit een vrije trap van Jermano Lo Fo Sang kopte de mee opgekomen verdediger Max Ossendrijver kruislinks de bal binnen. Groot feest bij de paars-gele formatie waardoor de strijd bovenin nog altijd spannend blijft.

Volgende week treft VVSB, Blauw Geel’38 uit Veghel. Op het eigen sportpark De Boekhorst wordt op zaterdag om 18.00 uur afgetrapt. Na de wedstrijd zal in de kantine direct worden begonnen met de VVSB veiling.

Dongen – VVSB 3-4: 4. Gerrits jr (e.d.) 0-1, 36. Bastmeijer 1-1, 44. Van Otterlo 1-2, 52. Van Otterlo 1-3, 61. Kamaci 2-3, 67. Kamaci (p) 3-3, 90. Ossendrijver 3-4.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (56. Obi Onyeike), Max Ossendrijver, Jelmer Vijlbrief (84. Bryan Iliohan), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Tim de Rijk (71. Guus Verver), Ian van Otterlo; Leroy George, Jesse van Nieuwkerk.