VVSB wint in de eerste helft van TOGB

VVSB troefde met een sterke start van de wedstrijd tegenstander TOGB al direct af. Het was Leroy George die binnen 2 minuten voor de openingstreffer zorgde. Diezelfde George zorgde met een individuele actie na een half uur voor de verdubbeling van de score. Mede-aanvaller Jesse van Nieuwkerk zorgde met zijn 3-0 nog voor rust voor de eindstand.

Zoals gezegd begon VVSB furieus aan de wedstrijd tegen TOGB. De eerste de beste aanval was gelijk raak voor de paars-gele formatie. De lange bal van doelman Ruben Valk kwam terecht bij Jermano Lo Fo Sang, na een een-tweetje met Danny Bakker gaf de vleugelverdediger de bal voor. Voor de geheel vrijstaande Leroy George was het hierna een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken.

Diezelfde George had nog binnen het kwartier de score al verder kunnen laten oplopen. Zijn eerste poging op aangeven van Jesse van Nieuwkerk werd gered door doelman Moreno Zwarteveld. Even later was de doelpuntenmaker op aangeven van Danny Bakker die de paal raakte.

Echter was het na een half uur wel 2-0. De lange bal van Lo Fo Sang kwam terecht bij George, die met een simpel tikje de twijfelende doelman van TOGB omspeelde en de bal in het vrije doel kon deponeren. Vlak na deze treffer raakte verdediger Glenn Zandbergen ernstig geblesseerd aan de enkel waarna scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk staakte.

Na deze extra onderbreking van zo’n 10 minuten bleef VVSB de bovenliggende partij. De kopballen van Van Nieuwkerk en Obi Onyeike gingen net niet op doel, maar de 3-0 kon vlak voor rust wel op het scorebord genoteerd worden. George werd de diepte ingestuurd, verlost van een tegenstander. De spits van VVSB was niet zelfzuchtig op zoek naar zijn hattrick, maar had oog voor zijn ploeggenoot Van Nieuwkerk en gaf hem een niet te missen doelpunt.

Vlak na rust kwam TOGB tot gevaar, maar Leroy Zwarteveld schoot de bal naast. Lang was er hierna weinig te beleven voor beide doelen. VVSB controleerde de wedstrijd en speelde de tijd vol. Zo’n 10 minuten voor tijd moest de TOGB-doelman nog reddend optreden op het van richting veranderde schot van Ian van Otterlo. Het slotakkoord was voor invaller Jayson Halman. Hij zag zijn geplaatste schot op de lat terecht komen.

Met deze overwinning behoudt VVSB de 3e plaats op de ranglijst. Aanstaande zondag komt hekkensluiter Dongen naar De Boekhorst. Aanvang is dan 14.00 uur.

VVSB – TOGB 3-0: 2. George 1-0, 32. George 2-0, 45. Van Nieuwkerk 3-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (55. Enzo Huntink), Obi Onyeike, Max Ossendrijver, Tim de Rijk (55. Nicky Eekhout), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker (67. Jayson Halman), Ian van Otterlo; Leroy George (78. Matthieu van den Assem), Jesse van Nieuwkerk (67. Guus Verver).