VVSB wint eerste wedstrijd van 2018 van GVVV

VVSB heeft de eerste officiële wedstrijd van 2018 winnend afgesloten. GVVV was weliswaar de ploeg met het meeste balbezit, maar kon in de kansen die zij kregen geen vuist maken tegen de uitmuntend spelende doelman Ruben Valk. VVSB had beduidend minder kansen, maar had zij achteraf gezien ook niet nodig. In de spaarzame mogelijkheden die de thuisploeg kreeg wist het twee keer te scoren. Tommy Bekooij en Mo el Osrouti zorgde voor de 2-0 overwinning van VVSB.

Na het zonnige trainingskamp in Calella (nabij Barcelona) traden de selectie en stafleden in het koude Noordwijkerhout aan tegen het GVVV van Niek Oosterlee. De ploeg uit Veenendaal had zich eveneens in het warmere Spanje genesteld tijdens de winterstop, waardoor beide ploegen zich in dezelfde omstandigheden hadden voorbereid.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Pieter Koopman. De spits van VVSB kopte de voorzet van Tommy Bekooij in de handen van doelman Johan Jansen. Niet veel later moest onze aanvalsleider het veld verlaten met een enkelblessure. In zijn plaats kwam Loyd van der Wilden, waardoor de aanvallers van VVSB tijdens de wedstrijd veel van positie gingen wisselen. Ondanks de verwarring bij de GVVV-verdedigers had de ploeg van Oosterlee het betere van het spel.

Doelman Ruben Valk was de grote sta-in-de-weg voor ‘de Blauwen’. In de eerste helft voorkwam hij met een katachtige redding dat het puntertje van Danny de Leeuw de openingstreffer werd. Ook het rollertje van Simon Brouwer was een prooi voor de doelman van VVSB.

In de tweede helft bleef Valk opnieuw op de been tot grote frustraties van trainer Niek Oosterlee. Met kunst- en vliegwerk bleef de doelman overeind en ook verdediger Sven Verlaan moest voor opruiming zorgen na de kans van opnieuw Brouwer. De al oude voetbalwet werd ook deze avond weer uit de kast gehaald. Mo el Osrouti snelde langs zijn directe tegenstander Taoufik Adnane, gaf de bal voor op Bekooij die doelman Jansen kansloos liet.

De maat bij trainer Oosterlee was vol en hij gooide met nog 25 minuten te gaan al zijn wisselmogelijkheden in het veld. Dit schokeffect zorgde ervoor dat GVVV opnieuw ten aanval trok, maar ook grote ruimtes achterin liet. Bekooij profiteerde hier niet van, want oog in oog met doelman Jansen zorgde hij niet voor de 2-0.

Die tweede treffer van VVSB liet toch niet lang op zich wachten. El Osrouti werd op een mooie wijze diep gestuurd en schoot koelbloedig de bevrijdende 2-0 binnen. In de slotfase was Mart de Jong nog het dichtst bij de aansluitingstreffer voor de Veenendaalse ploeg, maar zijn schot van afstand spatte uiteen op de lat.

VVSB – GVVV 2-0: 55. Bekooij 1-0, 74. El Osrouti 2-0.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan, Jozic, De Rijk, Van Niel (85. Van der Slot), El Osrouti (88. Theuns), Koopman (15. Van der Wilden), Bekooij.