VVSB wint eerste nacompetitiewedstrijd van Hoek

De eerste wedstrijd tussen Hoek en VVSB is een prooi geworden voor de Noordwijkerhouters. De ploeg van Eric Meijers startte sterk aan de wedstrijd en stond voor rust al met 0-2 voor. Na de thee kwamen de Zeeuwen terug in de wedstrijd, maar tien minuten voor tijd zorgde Lovette Felicia voor de 2-3. VVSB zal nog 90 minuten scherp moeten zijn om Hoek aanstaande zaterdag in Noordwijkerhout van zich af te houden.

De thuisploeg had in het begin van de wedstrijd weliswaar de overhand, maar kon dit nauwelijks in kansen uitdrukken door het compacte verdedigen van VVSB. De eerste kans die VVSB kreeg was wel raak. Danny Bakker nam een vrije trap snel op Tommy Bekooij, die keurig de achterlijn haalde en de bal voor gaf. Spits Frank Tervoert stond geheel vrijstaand om voor de voorsprong te zorgen.

Na de openingstreffer nam VVSB langzaamaan het initiatief over en kreeg het legio kansen. Tommy Bekooij profiteerde van het mistasten van Gert Jan van Leiden, maar mikte in het zijnet. Even later was het opnieuw Bekooij die een grote kans kreeg, maar nu stuitte hij op doelman Jordi de Jonghe. In de 37e minuut beloonde VVSB zich dan eindelijk met de 0-2. Uit een lage voorzet van Richelo Fecunda was het opnieuw Tervoert die tot scoren kon komen.

In de tweede helft nam Hoek het initiatief weer over en kreeg via Kyle Doesburg en Van Leiden twee goede kopkansen zonder resultaat. Uiteindelijk scoorde Hoek in de 70e minuut de aansluitingstreffer. Na een vlijmscherpe counter via Gianni Tiebosch schoof Rik Impens de bal achter doelman Ruben Valk. Even later kopte Doesburg de gelijkmaker binnen op aangeven van Impens.

Trainer Eric Meijers bracht hierna Lulinho Martins voor Tervoert, wat binnen een paar minuten resultaat bracht. De snelle Martins werd de diepte ingestuurd en omzeilde Van Leiden. Zijn poging stuitte nog op doelman De Jonghe, maar de rebound kwam voor de voeten van Lovette Felicia. De revelatie van de laatste weken bleef koel oog in oog met de doelman en zorgde voor de 2-3. Beide ploegen kregen na de 2-3 nog een grote kans, maar konden niet meer tot scoren komen.

VVSB staat door de overwinning op Hoek met 1 doelpunt voor op de Zeeuwen. Uitdoelpunten tellen in de nacompetitie niet dubbel waardoor er in de return nog alles mogelijk is. Zaterdag om 15.30 uur gaan beide ploegen verder en zal de winnaar volgende week nog twee wedstrijden moeten spelen voor het Tweede divisieschap.

Hoek – VVSB 2-3: 10. Tervoert 0-1, 37. Tervoert 0-2, 70. Impens 1-2, 75. Doesburg 2-2, 80. Felicia 2-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Felicia, De Rijk, Bakker; Tervoert (78. Martins), Bekooij.