VVSB wint dankzij snelle doelpunten van HSC'21

Een snel doelpunt aan het begin van de wedstrijd en een identieke situatie in de tweede helft zorgde voor de basis van de overwinning van VVSB op HSC’21. Tim de Rijk was de grote man bij VVSB met 2 doelpunten. Mounir Mounji zorgde vlak na rust voor de ruimere voorsprong, die niet meer in gevaar kwam.

De Noordwijkerhoutse equipe had een pikstart te pakken tegen HSC’21. Aan de linkerkant was het een fraaie slalom van Ian van Otterlo, die voor het grootste gedeelte van de openingstreffer zorgde. De geheel vrijstaande Tim de Rijk was het eindstation van de slalom en zorgde voor de 1-0. Op een zeer nat en winderig Sportpark de Boekhorst had Gyliano van Velzen al na 10 minuten de score kunnen verdubbelen. Ware het niet dat zijn poging wel langs doelman Bob Peterman ging, maar uiteindelijk op de paal belandde.

Aan de andere kant was het Cenk Uguz die halverwege de eerste helft zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. VVSB was niet van de leg en had na een half uur alweer een passend antwoord klaar staan. De afvallende bal kwam voor de voeten van Ricardo Kuijvenhoven, die met een poeier van een poging doelman Peterman de bal opnieuw tot corner deed doen redden. Die corner van Mounir Mounji werd van dichtbij goed ingekopt door opnieuw De Rijk die zo zijn ploeg weer op voorsprong kon zetten.

Ook na de rust kwam VVSB sterk uit de startblokken. De Rijk vond Mounji aan de rechterkant. Na een kleine dribbel vond de buitenspeler het tijd om eens uit te halen. Van ruim 25 meter pegelde Mounji de bal in de lange hoek achter de kansloze doelman van HSC’21. De tegenstander werd wel gevaarlijker, maar had slechts één enorme mogelijkheid op de aansluitingstreffer. De topschutter van vorig seizoen, Jules Stokkers, schoot echter van 1,5 meter op de lat.

In een verder matige tweede helft, waarbij VVSB de controle had over de wedstrijd, wisten de gasten niet meer tot scoren te komen. Ook VVSB gaf geen gas meer bij, maar hoefde dit ook niet meer te doen. Na afloop werden de 3 punten gevierd, samen met de overeengekomen contractverlenging van trainer Wilfred van Leeuwen, die tot in de zomer van 2025 voor de groep zal blijven staan.

VVSB – HSC’21 3-1: 3. De Rijk 1-0, 22. Uguz 1-1, 31. De Rijk 2-1, 47. Mounji 3-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven (70. Ralph Pennings), Ian van Otterlo (59. Thomas Schaap); Mounir Mounji, Gyliano van Velzen (78. Guus Verver), Tim de Rijk (78. Daan Tervoort).

Tekst: Stefan van den Burg