VVSB wint bij gedegradeerd De Dijk

De tweede degradant in de Tweede divisie is bekend. De Dijk uit Amsterdam zal volgend seizoen in de Derde divisie acteren. Doordat VVSB haar sportieve plicht nakwam en bij De Dijk won met 0-1, kan de ploeg van Jochem Twisker zichzelf niet meer redden. Pieter Koopman zorgde namens VVSB voor de enige treffer, waarin gezien de eerste helft dat er toch echt te weinig waren.

In een zeer aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen wel een aantal kansen, maar waren die van de Noordwijkerhouters een stuk gevaarlijker. Tommy Bekooij en Loyd van der Wilden konden het net niet vinden. Aan de andere kant was het Harry Zwarthoed die via de vuisten van doelman Ruben Valk de paal trof.

In de 17e minuut was het dan wel raak voor VVSB. Na een goede combinatie tussen Bekooij en Mitchell Theuns, gaf laatstgenoemde de bal voor op Pieter Koopman. De spits van VVSB wist hier wel raad mee en gaf het beslissende tikje. Niet veel later had Van der Wilden de kans op 0-2, maar hij schoot op de vuisten van doelman Roy Pistoor.

Ook vleugelverdedigers Richelo Fecunda en Peet van der Slot waren gevaarlijk, maar zij hadden het vizier net niet op scherp staan. Vlak voor de rust had Bekooij de marge kunnen vergroten op aangeven van Vladimir Jozic. De buitenspeler van VVSB schoot de bal echter over het doel van De Dijk.

In de tweede helft waren de kansen in eerste instantie nog voor VVSB, maar naar mate de wedstrijd vorderde nam De Dijk het initiatief over op zoek naar hun laatste redmiddel. De Amsterdammers wisten van te voren dat zij een overwinning nodig hadden om nog uitzicht te houden op plaats 16 en gingen al snel alles of niets spelen.

Lars Raaijen had een enorme kans na het mistasten van Tomas Arroyo en Valk. De speler van De Dijk wilde de bal met een stift in het doel werken, maar zag te laat dat Jordy Zwart op de doellijn was gaan staan en kon op tijd wegwerken. In de slotfase was Tony Tol nog dichtbij de gelijkmaker uit een vrije trap, echter was het Valk die zijn doel schoon hield.

De Dijk – VVSB 0-1: 17. Koopman 0-1.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Van der Slot; Theuns (74. Van Niel), Jozic, Verlaan (81. De Rijk); Van der Wilden (87. Schipholt), Koopman, Bekooij.