VVSB wint bij afscheid Jozic en Van der Slot

De laatste thuiswedstrijd staat traditiegetrouw in het teken van afscheid nemen van vertrekkende spelers en staf. Bij VVSB was dit in het bijzonder het geval voor Noordwijkerhouters Vladimir Jozic (16 jaar VVSB 1) en Peet van der Slot (10 jaar VVSB 1). Op een zeer waardige manier werden de spelers in het zonnetje gezet. Samen met hun teamgenoten pakten zij ook nog de laatste driepunter in eigen huis tegen TEC (3-1).

Voor de wedstrijd waren er al genoeg momenten waarop er een traantje weggepinkt kon worden. Supporters van VVSB hadden flink uitgepakt om hun helden te eren. Ook in de begeleiding werd er afscheid genomen van zeer gewaardeerde krachten. Fysiotherapeut Pieg Hoogervorst en materiaalman Ed Bakker werden bedankt voor de vele jaren werk achter de schermen bij het vlaggenschip van VVSB.

Over naar het voetbal. In het eerste bedrijf waren er maar weinig spraakmakende momenten voor beide doelen. Vladimir Jozic probeerde het tot tweemaal toe met zijn specialiteit; de vrije trap, maar trof geen doel. Aan de andere kant werden de schoten van Matthijs van Gessel en Nicky Kuiper onschadelijk gemaakt door Ruben Valk. Toch kon ook de doelman van VVSB niet voorkomen dat het vlak voor rust 0-1 voor TEC werd. Serhat Koc werd op de rand van buitenspel alleen op de doelman afgestuurd, omspeelde Valk en schoot raak.

In de tweede helft ging VVSB uit een ander vaatje tappen en dit had direct effect. Duels werden weer aangegaan en gewonnen en de combinatie vloeide weer over het hoofdveld van Sportpark de Boekhorst. De gelijkmaker van Pieter Koopman was hier een exemplarisch voorbeeld van. Richelo Fecunda, dit keer als middenvelder geposteerd, snelde op zijn kenmerkende wijze langs de directe tegenstander, gaf de bal aan de zijkant af op Tommy Bekooij. De vleugelaanvaller van VVSB gaf de bal laag voor op Koopman, die als een echte spits bij de eerste paal de bal binnen tikte.

In de 69e minuut was de eerste bijzondere wissel aanstaande. Peet van der Slot speelde voor het laatst op het veld van VVSB na ruim 10 jaar in de hoofdmacht te hebben gespeeld. Bij de wissel werd hij begeleid door onder andere zijn ouders John en Marja. Nauwelijks bekomen van dit bijzondere moment, stond de Boekhorst alweer te juichen voor een doelpunt van de paars-gelen. Tim de Rijk kon zomaar door het hart van de TEC-verdediging lopen en schoot op doelman Sebastian van der Sman. De doelman van de gasten had de bal echter niet klemvast, waardoor De Rijk de rebound simpel in het doel kon schieten en zo VVSB op een 2-1 voorsprong kon zetten.

TEC kreeg nog wel een aantal mogelijkheden, maar doelman Valk hield zijn doel voor de rest schoon. De doelman werd na afloop van de wedstrijd verkozen tot speler van het jaar!

Vijf minuten voor tijd vloeide de tranen over het veld van De Boekhorst. Rugnummer 6 moest het veld verlaten. Het rugnummer van aanvoerder en boegbeeld Vladimir Jozic. Het rijtje met clubiconen is hiermee uitgebreid. Na Paul Warmerdam en Geert van der Weiden staat nu ook Jozic daartussen. 16 jaar lang stond de middenvelder zijn mannetje voor VVSB. De wedstrijd tegen TEC was zijn 401e wedstrijd in het paars-geel. Vader Franjo, moeder Janja en zijn hoogzwangere vriendin Simone stonden ‘Vla’ op te wachten. Een luid applaus, diverse fakkels en een hoog gezang begeleidde de captain van VVSB zichtbaar geëmotioneerd van het veld.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor een andere Noordwijkerhouter. De jonge Victor Schipholt had dit seizoen slechts een aantal minuten gemaakt, maar mocht 10 minuten voor tijd zijn kunsten weer vertonen en met succes. Jelmer Vijlbrief bediende de geheel vrijstaande Schipholt in de blessuretijd van de wedstrijd. De jongeling kon de bal aannemen en onder doelman Van der Sman raak schieten. Zijn eerste voor VVSB 1, waar wij hopelijk nog veel van zullen horen.

Na afloop van de wedstrijd was er een ware ‘pitch invasion’. De jeugd van VVSB bestormde het veld en maakte samen met de overige spelers en staf een erehaag voor Van der Slot en Jozic. Aan het eind stond Arjan Broekhof te wachten en bedankte hij beide spelers voor de bewezen diensten. De voorzitter van VVSB had een zeer mooi geluidsfragment meegenomen van de gelijkmaker van Van der Slot tegen FC Den Bosch. Voor Jozic werd onder andere een stuk uit een column van Thijs Zonneveld (oud VVSB’er) voorgelezen, ook refererend aan het bekersucces van 2 jaar geleden.

Mannen, namens iedereen met een paars-geel hart BEDANKT voor alle bijzondere momenten die we met z’n allen hebben meegemaakt. Wij hopen jullie snel weer terug te zien op Sportpark de Boekhorst als supporter van ons aller VVSB.

VVSB – TEC 3-1: 44. Koc 0-1, 50. Koopman 1-1, 71. De Rijk 2-1, 90. Schipholt 3-1.

VVSB: Valk; Van der Slot (68. Van Niel), Arroyo, Zwart, Vijlbrief; Fecunda, Jozic (86. Verlaan), De Rijk; Van der Wilden (81. Schipholt), Koopman, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg