VVSB wint belangrijke wedstrijd bij GOES

Op voorhand was de wedstrijd tussen GOES en VVSB een kraker in de onderste regionen van de Derde Divisie. De ploeg in vorm, GOES, nam het op tegen de ploeg in mindere vorm, VVSB. De Noordwijkerhouters wisten echter met veel energie de thuisploeg te verschalken. Spits Youssef Blel was met twee doelpunten de grote man bij VVSB, Raygivano Dompig zorgde voor het slotakkoord met zijn 0-3.

Op een zeer hobbelig veld was het lastig voetballen om tot fatsoenlijke kansen te komen. De eerste echte mogelijkheid kwam dan ook uit een standaardsituatie. Uit de vrije trap van Gianni Tiebosch kopte GOES-verdediger Jelle Klap op de lat, een waarschuwing voor de Noordwijkerhouters. Bij VVSB moest het gevaar komen van Youssef Blel. De spits van de paars-gelen schoot na een minuut of 20 echter ruim over.

Met nog 10 minuten op de klok voor de rust was het dan wel raak voor Blel. Het fraaie wippertje tussen de verdedigers door van Danny Bakker kwam bij de aanvalsleider. Oog in oog met doelman Matthew Lentink schoot hij de bal geplaatst in de lange hoek.

Na de thee kreeg GOES opnieuw een grote mogelijkheid om tot scoren te komen. Doelman Ruben Valk wist echter zijn doel met een katachtige redding schoon te houden en ook zag hij de rebound van Ruben Hollemans van de lijn weggewerkt worden door verdediger Jermano Lo Fo Sang.

In een verder matig pot voetbal bleven de kansen lang uit, tot een kwartier voor tijd. Opnieuw was Bakker erbij als aangever, hij gaf de bal vanaf links voor op de vrijstaande Blel. In tweede instantie kwam de bal alsnog goed voor de voeten van de spits, die opnieuw het net wist te vinden. De wedstrijd werd in de blessuretijd nog naar 0-3 getild door Raygivano Dompig. Op aangeven van Jayson Halman zorgde de invaller voor een grote feestvreugde op de Noordwijkerhoutse bank.

Volgende week speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De aanvangstijd is anders dan voorheen, namelijk 15.00 uur.

GOES – VVSB 0-3: 36. Blel 0-1, 75. Blel 0-2, 90. Dompig 0-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (52. Joel Videira), Obi Onyeike, Nicky Eekhout (46. Peet van der Slot), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker, Wout Heemskerk (82. Matthieu van den Assem); Enzo Huntink (56. Brooklyn van Doorneveld; Youssef Blel (82. Raygivano Dompig), Jayson Halman.

Tekst en foto: Stefan van den Burg