VVSB weet weer wat winnen is

VVSB ontving tijdens de eerste wedstrijd van de derde periode DEM. De eerste helft werd vooral op de helft van DEM gespeeld. Een groot veldoverwicht voor VVSB, maar de ruststand was slechts 1-0, door een doelpunt van Ricardo Kuijvenhoven. DEM kwam kort in de tweede helft op gelijke hoogte, maar Ian van Otterlo en Guus Verver maakten kort na elkaar de tweede en derde voor VVSB, die de wedstrijd hierna rustig uit kon spelen.

VVSB startte sterk aan de wedstrijd tegen DEM en had al snel enkele prima mogelijkheden op de openingstreffer. Zo zag Mounir Mounji zijn schot geblokt worden door een DEM-been en werd de poging van Ricardo Kuijvenhoven gered door doelman Swen Verswijveren De grootste kans van het eerste kwartier was echter toch voor de bezoekers. In hun eerste aanval van de wedstrijd kopte Stef Bleiji op de lat.

De Noordwijkerhouters lieten zich niet van de wijs brengen en kregen halverwege de eerste helft hun verdiende voorsprong. Middenvelder Kuijvenhoven trok een sprint de diepte in, werd keurig bediend door Bram van Dongen en rondde met veel zelfvertrouwen af. De overmacht die VVSB tentoonspreidde kwam met name van de flanken. Gyliano van Velzen en Mounji hadden het erg naar hun zin en lieten geregeld hun directe tegenstander de hielen zien. Door deze kwaliteiten vanaf de flank kon er goed positiespel gespeeld worden op de DEM-helft, maar bleven verdere grote kansen in de eerste helft uit.

In het tweede bedrijf kwam DEM na een kleine 10 minuten op gelijke hoogte. Een aanval via de linkerkant kwam terecht bij Bleiji, die zo voor de gelijkmaker zorgde. De brigade van trainer Wilfred van Leeuwen rechtte de rug en zette aanval na aanval op. Zo was Guus Verver dichtbij, maar zijn poging ging voorlangs, net als het schot van Ian van Otterlo.

In de 68e minuut had Van Velzen het weer op z’n heupen. De linkeraanvaller van VVSB omspeelde meerdere verdedigers en gaf de bal op Verver. De jonge Noordwijkerhouter vond op zijn beurt de geheel vrijstaande Mounji aan de rechterkant. De voorzet van Mounji kwam via een DEM-been vrij voor het doel, waarna Van Otterlo er als de kippen bij was om de bal het laatste zetje te geven.

Nog geen twee minuten later deelde VVSB de genadeklap uit. Mounji begon aan de dribbel, kapte naar binnen en schoot richting de korte hoek. Zijn poging was doelman Verswijveren te machtig, maar raakte de lat. Voor spits Verver was het hierna een koud kunstje om de rebound in het lege doel te koppen.

De Noordwijkerhouters speelden hierna rustig de wedstrijd uit en liet DEM geen kans meer tot een spannende wedstrijd. Een uitstekend begin van de derde periode voor VVSB, die komende week een vrij weekend mogen beleven. Over twee weken gaat VVSB op bezoek bij hekkensluiter ODIN’59.

VVSB – DEM 3-1: 26. Kuijvenhoven 1-0, 52. Bleiji 1-1, 68. Van Otterlo 2-1, 70. Verver 3-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Bram van Dongen, Jermano Lo Fo Sang (82. Dario van Breukelen); Ricardo Kuijvenhoven, Tim de Rijk, Ian van Otterlo (88. Rick Warmerdam); Mounir Mounji (88. Kaltrin Sabedini), Guus Verver, Gyliano van Velzen.