VVSB weet thuisderby niet te winnen

Na het spektakelstuk van een kleine maand geleden stonden VVSB en FC Rijnvogels opnieuw tegenover elkaar op De Boekhorst. En ook in deze editie vielen de doelpunten weer als rijpe appeltjes. VVSB toonde met name in de tweede helft veel veerkracht en kwam via Gyliano van Velzen en Ian van Otterlo tot scoren. Het was echter FC Rijnvogels die aan het langste einde trok en met 2-3 won.

Op een zeer warm Sportpark de Boekhorst gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Een nieuwe derby die pas één keer eerder werd gespeeld, maar wel garant staat voor spektakel. Het bekerduel van een kleine maand geleden eindigde in een 3-3 stand na 120 minuten. VVSB nam de strafschoppen net iets beter en kon hierdoor doorstoten naar de tweede voorronde van de KNVB Beker.

De gasten uit Katwijk waren dus op zoek naar eerherstel en startte hierdoor sterk aan de nieuwe wedstrijd. Met twee kopballen van Aljereau Mercera waren de eerste speldenprikjes een feit. Na 20 minuten kregen de gasten een corner. Een variant met een overstap kwam voor de voeten van Mercera. Zijn schot werd geblokt en kwam voor de voeten van Willem Schonenberg. Zijn poging ging via de voet op de arm van een VVSB’er. Scheidsrechter Smeenk gaf een strafschop die werd benut door Tom Bijen.

FC Rijnvogels trok hierna wat meer naar achteren en liet VVSB aan de bal. De vrije trap van Ricardo Kuijvenhoven was het gevaarlijkste moment van de thuisploeg, maar doelman Pim van der Plas was op tijd in de hoek om de bal eruit te tikken. Aan de andere kant profiteerde FC Rijnvogels optimaal van de gebode ruimte. Roy van Leeuwen ontsnapte aan alles en iedereen en scoorde oog in oog met de doelman van VVSB de 0-2.

VVSB wisselde in de rust aanvallend en dit zorgde voor hernieuwde energie. Binnen 2 minuten was de aansluitingstreffer een feit. De eerste poging van Ian van Otterlo werd nog gered door Van der Plas, maar de rebound was voor invaller Gyliano van Velzen die zo voor de 1-2 zorgde. Het duurde niet lang of VVSB-doelman Ruben Valk moest opnieuw handelend optreden. Twee katachtige redding waren noodzakelijk om ongelukkige pogingen van eigen spelers te redden. De hernieuwde energie van VVSB zorgde bijna al snel voor de gelijkmaker, maar doelman Van der Plas kon voorkomen dat een scrimmage voor het doel achter zijn rug belandde.

Met nog een kwartier op de klok was het Peer van Paassen die in eerste instantie vlak voor het doel nog miste, maar even later wel tot scoren kwam. Een lage schuiver zorgde voor de 1-3 en leek de beslissing. Toch rechtte VVSB al snel weer de rug. Een bal van achteruit van Jermano Lo Fo Sang kwam bij Van Velzen terecht. De invaller van VVSB werd getorpedeerd door doelman Van der Plas waarna ook VVSB een strafschop kreeg. Van Otterlo faalde niet en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Beide ploegen kregen nog kansen om de gelijkmaker te scoren ofwel de voorsprong uit te breiden. Beide doelmannen toonde aan dat zij ondanks een aantal tegendoelpunten goed in de wedstrijd zaten en behielden de 2-3 stand.

VVSB gaat volgend weekend weer op zoek naar de punten en mag dat gaan doen op Urk. Tegen de plaatselijke sportvereniging wordt om 15.00 uur afgetrapt.

VVSB – FC Rijnvogels 2-3: 21. Bijen (p) 0-1, 43. Van Leeuwen 0-2, 47. Van Velzen 1-2, 77. Van Paassen 1-3, 79. Van Otterlo (p) 2-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Dario van Breukelen (85. Nicky Eekhout), Lars Rauws (85. Guus Verver), Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang; Victor van der Linde (46. Gyliano van Velzen), Ricardo Kuijvenhoven (75. Thomas Schaap), Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk.