VVSB weet punten mee te nemen uit Rosmalen

Op zaterdagavond heeft VVSB de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen weten te winnen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Noordwijkerhouters op voorsprong door een doelpunt van Leroy George. In de tweede helft zorgde Danny Bakker voor de verdubbeling in de score. Toch zorgde OJC Rosmalen snel hierna voor de aansluitingstreffer via de voet van Mouad Hassen. Verder liet VVSB het niet gebeuren en werden de 3 punten mee terug genomen naar de Bollenstreek.

VVSB startte sterk aan de wedstrijd tegen OJC Rosmalen. Al na 6 minuten was het raak voor de paars-gelen. Een uitstekende combinatie via vele schijven kwam via Danny Bakker voor de voeten van Leroy George. De ervaren aanvaller schoot genadeloos de 0-1 op het scorebord.

De ploeg van Wilfred van Leeuwen speelde een sterke eerste helft, maar vergat om de score op te voeren. Zo kopte George de voorzet van Richelo Fecunda net naast en werd het schot van Jesse van Nieuwkerk geblokt door verdediger Rene Geerts. De thuisploeg zag in de eerste helft een vrije trap van Lex van Dijk net naast het doel van VVSB vliegen.

Na de thee ging het wat meer over en weer. Zo lag doelman Ruben Valk in de weg op de poging van dichtbij van Dennis Knuiman en schoot invaller Jayson Halman in de handen van OJC-doelman Joris van Gerwen.

Diezelfde doelman stond even later aan de grond genageld op een poging van Bakker. De middenvelder van VVSB plaatste de bal uiterst vakkundig in de lange hoek en zorgde voor de terechte 0-2 tussenstand. Lang stond die score niet op het bord. Mouad Hassan had een hard schot in huis en verschalkte hiermee de VVSB-goalie.

In het laatste kwartier ging het over en weer. OJC Rosmalen begon aan te dringen, waardoor VVSB ruimte kreeg in de omschakeling. Het was opnieuw Hassan die voor gevaar zorgde, maar doelman Valk had een fraaie parade in huis om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant was het Ian van Otterlo die door de verdediging heen was gebroken, maar op de voet van doelman Van Gerwen stuitte. Diezelfde doelman probeerde ook aanvallend zijn steentje bij te dragen, maar bij diverse corners kwam hij niet tot scoren.

Na het laatst fluitsignaal van scheidsrechter Spaan konden de handen de lucht in bij de spelers en staf van VVSB. De drie punten werden mee de bus ingenomen en de voorbereiding op de volgende wedstrijden staat alweer op de planning. Aanstaande woensdag speelt VVSB voor de KNVB Beker uit tegen ADO’20, zaterdag speelt VVSB thuis tegen TOGB voor de competitie.

OJC Rosmalen – VVSB 1-2: 6. George 0-1, 60. Bakker 0-2, 63. Hassan 1-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk (66. Enzo Huntink), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (83. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk (46. Jayson Halman).