VVSB weet opnieuw niet te winnen bij Koninklijke HFC

VVSB heeft de negatieve reeks bij de Koninklijke HFC niet weten te doorbreken. Vorig seizoen speelde de Noordwijkerhouters gelijk, dit seizoen werd er net als de jaren ervoor verloren. In de eerste minuut was het al direct raak door Gert-Jan Tamerus. Na de rust zorgde Kevin Sterling en topscoorder Roy Castien voor de 3-0 eindstand.

Het was al vroeg raak in Haarlem voor de thuisploeg. Koninklijke HFC kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Roy Castien. Ervaren rot Gert-Jan Tamerus ging achter de bal staan en krulde de bal over de muur in het net. Dit bleek direct ook de enige kans van de eerste helft voor de Haarlemmers, het was VVSB dat voor de rust de klok sloeg.

De gasten kregen genoeg kansen om minimaal op gelijke hoogte te komen, maar vonden telkens de 2 meter lange doelman Tom Boks op hun weg. Frans van Niel schoot via de handen van de doelman op de paal, waarna de bal weer terug in de handen van de doelman kwam. Ook Mo el Osrouti zag zijn schot door deze doelman gepakt worden. Het schot van Tim de Rijk werd afgeblokt door Oscar Wilffert, enkele minuten later schoot de middenvelder op de vuisten van Boks.

Na de rust tapte beide ploegen uit een ander vaatje en veranderde het spelbeeld volledig. De thuisploeg werd gevaarlijker en de Noordwijkerhouters creëerde nauwelijks nog kansen. Na een fout achterin bij VVSB kon Kevin Sterling alleen af op doelman Ruben Valk, die geen antwoord had op de schuiver van de rappe buitenspeler. Tien minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Topschutter Roy Castien haalde verwoestend uit van ruim 20 meter en zorgde hiermee voor de 3-0. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en voetbalde dit verder rustig uit, zonder in gevaar te komen.

Koninklijke HFC – VVSB 3-0: 2. Tamerus 1-0, 57. Sterling 2-0, 68. Castien 3-0.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Van Pelt (73. Wijks), De Rijk, Van Niel, El Osrouti, Koopman, Van der Wilden (60. Bekooij).