VVSB weet oefenwedstrijd tegen Velsen te winnen

VVSB heeft de tweede oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van RKVV Velsen.

Onder het toeziend oog van ongeveer 200 toeschouwers begon VVSB fel aan de wedstrijd en na 4 minuten was het eerste schot op de goal van Velsen een feit maar deze werd nog van richting veranderd en ging naast.

Trainer Richard Plug stuurde de eerste helft diverse nieuwe spelers gecombineerd met oudgedienden het veld in. Lars Rauws schoot na 13 minuten voetbal de bal hard op de paal en dus bleef de 0 op het scorebord staan. Velsen probeerde wel met wat kleine aanvalletjes dicht bij de goal van Lars Jansen te komen maar de achterhoede stond goed en gaf erg weinig weg vandaag. Het eerste schot van Velsen op goal viel in minuut 15 te noteren en was een makkelijke prooi voor de keeper.

Na 20 minuten voetbal kwam de bal goed voor vanaf de zijkant van Felitciano Zschusschen en scoorde Hugo ter Hedde, die notabene net bij VVSB is aangesloten, een fraaie goal. Rauws probeerde het nog met een schot van afstand, maar deze ging hoog over. Het tempo van de wedstrijd lag lager als van de week tegen Rijnsburgse Boys en Velsen probeerde daar toch aardig in mee te voetballen en kwam toch een paar keer aardig in de buurt van de goal. Net voor rust kreeg Zschusschen een goede kopkans, maar helaas bleef het in de eerste helft op 1-0 steken.

De tweede helft werd er veel gewisseld onder anderen Ruben Valk, Peter Verhoeve, Mo el Osrouti, Frans van Niel, Bert Steltenpool en Puck Postma kwamen het veld in.

Gelijk na de aftrap kreeg VVSB een vrije trap, Van Niel ging achter de bal staan en dan weet je dat het wel eens raak kan zijn, helaas was dit nu niet het geval en ging de bal hoog over. Tot in minuut 55 moesten we wachten op volgende kans, een kopbal van Steltenpool die rakelings over ging. Velsen voetbalde knap mee in het tempo van VVSB en kregen zelfs nog een kans, maar ook die trof geen goal.

Tot in minuut 72 een bal voor kwam en ja hoor Bert Steltenpool was er als de kippen bij en scoorde de 2-0. Er volgde nog wat wissels o.a. Spijkstra, Zschusschen en Fecunda kwamen het veld opnieuw in.

In minuut 90 scoorde Van Niel met een fraai hakballetje de 3-0 en daarna floot de scheidsrechter meteen af.

Op naar de volgende oefenwedstrijd a.s. zaterdag thuis tegen OFC. Let op aftrap om 17:00 uur.

Tekst: Rick Rol

Archieffoto: Tino Stulen