VVSB weet niet te winnen van Harkemase Boys

VVSB heeft het tij nog niet weten te keren. Tegen Harkemase Boys was het veldspel verbeterd ten opzichte van de week daarvoor, maar bleef de uitslag nog achter. Voor rust was het Jhurrey Margaritha doeltreffend. Raygivano Dompig bracht na de thee de score weer op gelijke hoogte, maar de thuisploeg nam hierna weer afstand via Henny Bouius en Kian Visser (2). Danny Bakker zorgde voor het slotakkoord.

Nieuwbakken doelman Thom Jonkerman stond direct in de basiself van trainer Richard Plug. De doelman die vorig jaar nog bij FC Eindhoven onder contract stond, mocht in het begin van de wedstrijd direct aan de bak. Met een stijlvolle redding bracht Jonkerman redding op de vrije trap van Kian Visser.

Aan de andere kant was VVSB een aantal keer gevaarlijk. Raygivano Dompig kwam een teenlengte te kort en Felitciano Zschusschen zag zijn schot geblokt worden. Doelman Erick Jansema had even later een uiterste redding nodig om Nicky Eekhout van het scoren af te houden.

Maar na een half uur nam Harkemase Boys het initiatief in handen en was het eerst nog Jonkerman met een redding op het schot van Mart Dijkstra. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Jhurrey Margaritha kon doorbreken in het midden en schoot raak oog in oog met de VVSB-doelman. Nog voor rust had Berwout Beimers de thuisploeg op een grotere voorsprong kunnen brengen, maar zijn schot ging rakelings over de kruising heen.

Na de thee begon VVSB weer voortvarend en kwam het binnen tien minuten op gelijke hoogte. Een lange aanval kwam terecht bij de vlugge Dompig. De vleugelaanvaller trok naar binnen, ontweek een tackle en schoot met links de bal achter doelman Jansema.

Het spel bleef op en neer gaan totdat aanvoerder Henny Bouius zijn stempel op de wedstrijd drukte. Op aangeven van Beimers gaf de goalgetter van Harkemase Boys het beslissende tikje waardoor de bal achter doelman Jonkerman terecht kwam. Niet veel later werd het 3-1, nadat Visser de diepte in werd gestuurd. De spits van de ‘Harrekieten’ omspeelde doelman Jonkerman en zag zijn schot via de paal en verdediger Eekhout in het doel belanden.

In de slotfase liep Harkemase Boys uit naar een 4-1 stand door opnieuw Visser, waarna Danny Bakker de uitslag nog ietwat jus gaf door nog voor de 4-2 te zorgen. Het schot van Peet van der Slot spatte hierna uiteen op de lat, waardoor er van een echt slotoffensief geen sprake meer was.

VVSB heeft een week vrij en zal op zaterdag 30 oktober aantreden tegen DOVO op het eigen Sportpark de Boekhorst.

Harkemase Boys – VVSB 4-2: 34. Margaritha 1-0, 54. Dompig 1-1, 69. Bouius 2-1, 72. Visser 3-1, 78. Visser 4-1, 88. Bakker 4-2.
VVSB: Thom Jonkerman; Richelo Fecunda (73. Enzo Huntink), Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Ivan Spijkstra, Danny Bakker; Raygivano Dompig (60. Matthieu van den Assem), Bert Steltenpool (84. Peet van der Slot), Felitciano Zschusschen (60. Jayson Halman).