VVSB vermaakt maar wint er geen punten mee

VVSB en DVS’33 hebben er zaterdagavond een mooie wedstrijd van weten te maken. Het publiek kon zich ruim 90 minuten tijdens het ‘avondje VVSB’ vermaken met een hoog baltempo en veel, grote kansen van beide ploegen. De gasten uit Ermelo gingen beter met de kansen om en wonnen hierdoor met 1-3.

VVSB deed het zaterdag tegen DVS’33 zonder snelheidsduivel Lulinho Martins en topscorer Felitciano Zschusschen. Hierdoor was er in de voorste gelederen plaats voor Loyd van der Wilden, Yannick Bouw en Frans van Niel. En VVSB had in de eerste paar minuten moeite om onder de druk van DVS’33 vandaan te komen. Kansen kwamen er niet en na een kwartier voetbal nam VVSB het initiatief in de wedstrijd over.

Daan Huiskamp toonde zich in de eerste helft als een betrouwbare sluitpost. De doelman van DVS’33 zorgde ervoor dat Loyd van der Wilden, Tomas Arroyo en Tim de Rijk niet tot scoren kwamen. De vierde grote kans voor VVSB was dan wel raak. De afgeslagen corner kwam voor de voeten van Van der Wilden, die de bal weer voor de pot slingerde. Verdediger Peter Verhoeve was nog aanwezig en kopte de bal tegendraads achter de doelman.

VVSB bleef gevaarlijk voor het doel van DVS’33. Zo zag Van der Wilden zijn voorzet op de paal belandden en werd een zeer snelle counter net niet ingetikt door Yannick Bouw. Toch bleef het 1-0 en kwam de ploeg uit Ermelo terug in de wedstrijd. De vrije trap van Soufian Moro belandde via de muur achter Ruben Valk.

De tweede helft werd DVS’33 gevaarlijker. Zo leverde opnieuw een vrije trap van Moro gevaar op en had doelman Valk twee goede reddingen in huis op de schoten van Benjamin Roemeon en Olivier Pilon. Met nog een kwartier te gaan, dwarrelde de voorzet van Frank van der Burg vanaf de zijlijn bij de tweede paal in het doel.

VVSB moest dus nog een klein kwartier volle bak geven om minimaal een punt uit het vuur te slepen. Mo el Osrouti viel in voor verdediger Jelmer Vijlbrief en had binnen 20 seconden de gelijkmaker op de schoen. De rebound kwam voor de volledig vrijstaande invaller, maar werd van dichtbij toch nog over het doel geschoten.

De Noordwijkerhouters bleven stormen op het doel van Huiskamp. Met name linksbuiten Van der Wilden was een plaag voor zijn directe tegenstander en gaf een aantal panklare voorzetten. Echter schortte het in de afronding bij de voorwaartsen van VVSB. Ook doelman Huiskamp lag meermaals in de weg voor de toch wel verdiende gelijkmaker. Echter mocht het niet baten voor VVSB en was het in de blessuretijd Rafael Uiterloo die in de omschakeling voor de 1-3 en dus de overwinning voor DVS’33 zorgde.

VVSB – DVS’33 1-3: 20. Verhoeve 1-0, 38. Moro 1-1, 75. Van der Burg 1-2, 90+3. Uiterloo 1-3.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief (78. Mo el Osrouti); Ties Evers, Tim de Rijk, Frans van Niel; Yannick Bouw, Loyd van der Wilden.

Tekst en foto: Stefan van den Burg