VVSB verliest voor derde keer op een rij

Na nederlagen tegen DVS’33 en GOES heeft VVSB ook tegen Barendrecht verloren. Voor de rust kwam de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Niels Vorthoren en Ramy Salem. Diezelfde Vorthoren zorgde ruim vijf minuten voor tijd voor de beslissende goal waarna invaller Wout Heemskerk enkel nog de eer kon redden met zijn 3-1.

Vlak voor de wedstrijd bleek Jelmer Vijlbrief niet fit genoeg om te beginnen, hierdoor kwam Loyd van der Wilden weer terug in de basiself na zijn blessure.

VVSB had, net als vorige week, moeite om het spel te maken. De ploeg van interim-trainer Patrick van der Fits had weliswaar het meerendeel van de wedstrijd de bal, maar kon er weinig kansen mee creeren. Barendrecht daarentegen leunde op het duo voorin; Peter de Lange en Ramy Salem. Dit koppel was een plaag voor de verdediging van VVSB met hun balvastigheid, snelheid en doelgerichtheid.

Dit zorgde er ook voor dat na een kwartier voetbal de thuisploeg op voorsprong kwam. Salem werd de diepte ingestuurd door Tim Eekman. De aanvaller die terug is gekomen van een zware knieblessure gaf de bal voor op Niels Vorthoren, die van dichtbij binnen kon tikken. Niet veel later had De Lange al de 2-0 op zijn hoofd, maar hij kopte de corner van Delano a Cohen net over het doel van Ruben Valk.

Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft kon de supporters van Barendrecht opnieuw gaan juichen. Salem kon vanaf de rechterkant de bal met zijn links voorgeven, waarna de bal door niemand weer werd aangeraakt en pardoes bij de tweede paal binnen vloog.

In de tweede helft werd VVSB wel wat gevaarlijker. Yannick Bouw kon net niet uithalen na een pass van Tim de Rijk. Even later schoot Felitciano Zschusschen de bal van dichtbij in het zijnet. Aan de andere kant had doelman Valk andermaal een katachtige redding met zijn been in huis om De Lange van het scoren af te houden.

Vlak voor tijd schoot Yarick Dorst een vrije trap hard op de lat waarna Vorthoren er als de kippen bij was om de rebound binnen te koppen. Het slotakkoord was voor invaller Wout Heemskerk. Hij zorgde met een gekrulde bal voor de eindstand van 3-1.

Barendrecht – VVSB 3-1: 13. Vorthoren 1-0, 36. Salem 2-0, 84. Vorthoren 3-0, 89. Heemskerk 3-1.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Loyd van der Wilden (46. Lulinho Martins); Ties Evers, Tim de Rijk (65. Wout Heemskerk), Frans van Niel; Felitciano Zschusschen (81. Mo el Osrouti), Yannick Bouw.

Tekst: Stefan van den Burg