VVSB verliest van koploper RKAV Volendam

De return tussen VVSB en RKAV Volendam leek voor het grootste gedeelte van de wedstrijd op de heenwedstrijd in het vissersdorp. De oranjehemden kwamen snel op een 0-2 voorsprong, waarna VVSB in de tweede helft uit een ander vaatje tapte. Via Ricardo Kuijvenhoven werd het nog 1-2, maar werd de gelijkmaker niet meer gescoord. In de slotminuten werd het uit de omschakeling nog 1-3. 

VVSB startte na de prima wedstrijd tegen HSC’21 met dezelfde opstelling en had een prima eerste kwartier in huis tegen de koploper. De grootste kans voor de paars-gele formatie was voor Tim de Rijk. De aanvoerder van VVSB wilde met een uiterste krachtsinspanning doelman Dion Vlak met een lobje verschalken, maar zag zijn poging op de lat eindigen. 

Aan de andere kant werd de snelle Roy Tol de diepte ingestuurd, zag Jim Beers voor het doel klaar staan, gaf af en zag de spits van Volendam de 0-1 scoren. VVSB leek van slag en zag al snel de 0-2 om de oren vliegen. De volledig vrijstaande Patrick Plugboer kopte tegendraads raak. De gasten uit het vissersdorp hadden nog een aantal goede kansen op een grotere voorsprong, maar tot tweemaal toe was het doelman Ruben Valk die Tol van scoren wist af te houden. 

Na een kwartier in de tweede helft werd via de rechterkant uiteindelijk Ian van Otterlo bereikt. Helaas schoot onze topschutter ruim over het doel van RKAV Volendam. Het bleek echter wel het startsein van een sterk laatste half uur van de wedstrijd van de Noordwijkerhouters. Invaller Mounir Mounji zorgde vanaf z’n eerste dribbel voor onrust in de verdediging van de gasten, zijn eerste poging ging net over het doel van Vlak. 

Even later was het die andere invaller Guus Verver die zijn schot gered zag worden door Vlak. Uiteindelijk was het een kwartier voor tijd Ricardo Kuijvenhoven die voor de aansluitingstreffer zorgde. Op aangeven van Gyliano van Velzen schoot de man in vorm op dit moment raak. In de slotminuut van de officiële speeltijd kreeg Verver een enorme mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar doelman Vlak kon de bal net op tijd wegplukken voor de voeten van de spits. In een spaarzame counter van de gasten zorgde invaller Daan van Baarsen voor de bevrijdende 1-3 voor RKAV Volendam. 

Volgende week neemt VVSB het op in Genemuiden tegen de plaatselijke sportclub. Aanvang in Overijssel is 14.30 uur. 

VVSB – RKAV Volendam 1-3: 15. Beers 0-1, 19. Plugboer 0-2, 77. Kuijvenhoven 1-2, 90. Van Baarsen 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Dario van Breukelen, Bram van Dongen, Jermano Lo Fo Sang (46. Guus Verver); Lars Rauws (65. Mounir Mounji), Victor van der Linde (90. Nicky Eekhout), Tim de Rijk (36. Thomas Schaap); Ricardo Kuijvenhoven, Gyliano van Velzen, Ian van Otterlo.

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB verliest van koploper RKAV Volendam
Terug naar overzicht