VVSB verliest van AFC in spectaculaire tweede helft

VVSB heeft de thuiswedstrijd tegen AFC met 2-4 verloren. Alle doelpunten vielen in een spectaculaire tweede helft. Voor de thee pareerde doelman Menno de Jong nog een strafschop van Yordi Teijsse om na de rust te zien dat Patrick Batist en Lulinho Martins hun ploeg op een 2-0 voorsprong schoten. Echter waren het Jonathan Richard (opnieuw een strafschop), Kenny Teijsse, Raily Ignacio en Koen Bosma die de Amsterdammers naar de overwinning brachten.

VVSB startte met Menno de Jong als doelman. Ruben Valk is herstellende van zijn blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Katwijk. Aan onder andere De Jong was de taak om het gevreesde spitsenduo Raily Ignacio en Yordi Teijsse af te stoppen. En in de 16e minuut stond Teijsse oog in oog met de VVSB-doelman. Vanaf de strafschopstip won De Jong het duel door de strafschop van Teijsse te pareren.

In de eerste helft hadden beide ploegen moeite met het veld. Vlak voor de wedstrijd begon het met regenen en dit ging de hele wedstrijd zo door. De natuurgrasmat van VVSB doorstond de test, maar het schoeisel van diverse spelers was hier niet goed op afgesteld. Kansen waren er hierdoor slechts schaars en met name uit standaardsituaties. Teijsse kopte nog eens in de handen van De Jong en aan de andere kant kopte Tomas Arroyo en Patrick Batist net over het doel van AFC heen.

De tweede helft was koud van start of de supporters van de Noordwijkerhouters stonden al te juichen. Patrick Batist kreeg de bal aangespeeld van Tommy Bekooij en liet met een venijnige schuiver van ruim 25 meter doelman en naamgenoot Patrick Zonneveld kansloos. Niet veel later stond VVSB zelfs al met 2-0 voor. Arno Dijkstra passeerde op de achterlijn zijn directe tegenstander, gaf de bal laag voor op de vrijstaande Lulinho Martins die de 2-0 afdrukte.

Toch kon VVSB niet lang genieten van de ruimere voorsprong, want scheidsrechter Luca Cantineau wees opnieuw naar de strafschopstip in het voordeel van AFC. Nadat eerder Yordi Teijsse al miste, pakte aanvoerder Jonathan Richard zijn verantwoording en stuurde doelman De Jong de verkeerde hoek in. AFC rook hierna bloed en ging met een hoop fysiek geweld de strijd nog maar eens aan. En met succes, tien minuten later stond het weer gelijk. Kenny Teijsse (broer van) kopte de gelijkmaker hard binnen.

Met nog 20 minuten op de klok werd het ook nog 2-3. Uit een voorzet van Fouad Belarbi pikte ook Raily Ignacio zijn doelpuntje mee, nadat hij in de eerste helft nog de paal had geraakt. In de minuten die hierna volgde, hadden beide ploegen nog diverse mogelijkheden en was het uiteindelijk invaller Koen Bosma die de wedstrijd besliste. Uit een counter van Ignacio schoot de oud-VVSB’er de 2-4 binnen.

VVSB – AFC 2-4: 50. Batist 1-0, 55. Martins 2-0, 57. Richard (p) 2-1, 67. K. Teijsse 2-2, 72. Ignacio 2-3, 81. Bosma 2-4.
Bijz.: 16. Doelman Menno de Jong keert strafschop Yordi Teijsse.

VVSB: De Jong; Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief (62. Theuns); Bakker, Batist (82. Felicia), De Rijk; Martins, Dijkstra, Bekooij (70. Van der Wilden).

Tekst en foto: Stefan van den Burg