VVSB verliest thuis van Urk

Na een week vol carnavalsactiviteiten heeft VVSB die feestvreugde niet met punten weten op te volgen. In een thuiswedstrijd tegen Urk hadden de Noordwijkerhouters het betere van het spel, maar een stukje geluk en een uiterst effectieve tegenstander zorgden voor de 1-3 nederlaag. 

VVSB begon sterk aan de wedstrijd en had via Ricardo Kuijvenhoven een grote mogelijkheid. Doelman Richard Strijker had veel moeite met het schot van afstand, maar kon nog redding brengen. Aan de andere kant had collega-doelman Ruben Valk een uitstekende redding in huis op het schot van Lucas Tol. VVSB probeerde door te drukken en had via Ian van Otterlo en Tim de Rijk nog grote kansen, maar wist het doel niet te treffen. Dat deed de tegenstander wel. Een voorzet van Tol werd tegendraads raak gekopt door Lucas Schraal. 

Ook na rust had VVSB de betere kansen en een zeer groot balbezitpercentage. De kopbal van invaller Victor van der Linde ging nog naast het doel van Urk. Een minuut later had Van Otterlo de kans op de gelijkmaker. Plots kreeg de topschutter van VVSB de bal voor zijn voeten, na mistasten achterin bij de Urkers. Het schot werd echter knap gered door de doelman van de voormalig eilandbewoners. 

Waar doelman Strijker langzaamaan als man van de wedstrijd bestemt kon worden, was het uit een scherpe counter Lucas Schraal die de score plots verdubbelde. VVSB kwam snel terug in de wedstrijd. Het was Mounir Mounji die met zijn linker de bal fraai in de lange hoek krulde en zo de aansluitingstreffer produceerde. 

Het geluk zat VVSB niet mee en tegen de sterke verdediging van Urk had het maar weinig power om daar doorheen te komen. In de slotfase zorgde Iede Nentjens voor de beslissing. Zijn vrije trap ging over de muur en zorgde ervoor dat het scorebord naar 1-3 ging. 

VVSB – Urk 1-3: 41. Schraal 0-1, 62. Schraal 0-2, 70. Mounji 1-2, 87. Nentjens 1-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Bram van Dongen, Jermano Lo Fo Sang; Ricardo Kuijvenhoven (77. Ralph Pennings), Thomas Schaap (46. Victor van der Linde), Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Gyliano van Velzen, Tim de Rijk (60. Guus Verver). 

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB verliest thuis van Urk
Terug naar overzicht