VVSB verliest thuis topper van ADO’20

Ook al is het nog vroeg in de competitie, zodra de nummer 2 de koploper van de competitie ontvangt, mag je spreken van een topwedstrijd. ADO’20 kwam naar Noordwijkerhout en had een taaie dobber aan VVSB. In een wedstrijd voorzien van hoog tempo en dito kwaliteit waren de gasten uit Heemskerk het meest gelukkig met twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd.

Van quitte af aan was het duel tussen VVSB en ADO’20 een wedstrijd waarvan je op het puntje van je stoel ging zitten. ADO’20 had in de eerste helft de wind in de rug en zorgde met lange ballen achter de verdediging dat zij goed gebruik maakte van de elementen. Aanvoerde Sead Mazreku zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Ruben Valk kon hier redding op brengen. De doelman die later in de eerste helft nog een aantal goede saves kon noteren op de schoten van Daan Boerlage en Milan Klopper.

Bij VVSB was het Richelo Fecunda die al snel in scoringspositie kwam, maar zijn schot geblokt zag worden door een verdediger van ADO’20. Fecunda moest zich hierna snel laten wisselen wegens een blessure. Zijn vervanger Tijs Knapp had gedurende de rest van de wedstrijd een flink aantal goede rushes aan de rechterkant van het veld.

De grootste kans van de eerste helft was voor Max Ossendrijver. De boomlange verdediger van VVSB kopte uit een corner de bal richting doel, maar Boerlage stond vlak voor de lijn op de goede plaats en zo voorkwam hij een voorsprong voor de paars-gele formatie.

In de tweede helft kreeg VVSB de wind in de rug en ging het langzaam stormen richting het doel van Mike Grim. Met name Ian van Otterlo had een grote kans voor de openingstreffer, maar uit de draai krulde de nieuwbakken middenvelder de bal net naast het doel van ADO’20. VVSB kreeg veel ingooien en corners om gevaar te stichten, maar telkens voorkwam een been of een ander lichaamsdeel van ADO’20 dat de Noordwijkerhouters op voorsprong kwamen.

De al oude voetbalwet trad ook deze avond weer in werking. In een van de spaarzame mogelijkheden van ADO’20 in de tweede helft was het wel raak. Boerlage schoot de afvallende bal vanuit de tweede lijn op het doel, waarna invaller Ruben Doesburg op de juiste plaats stond en zijn voet op tijd tegen de bal kon zetten en zo kon scoren. Na de 0-1 trok nagenoeg alles en iedereen van VVSB naar voren en counterde ADO’20 zichzelf naar de 0-2 via een intikker van opnieuw een invaller; Danny Lute.

VVSB krijgt alweer snel revanche om ADO’20 dan wel over de knie heen te leggen. Op woensdag 21 september wordt er dan in Heemskerk gespeeld in het kader van de KNVB Beker. Aanstaande zaterdag gaat VVSB op bezoek bij UNA. In Veldhoven wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

VVSB – ADO’20 0-2: 85. Doesburg 0-1, 89. Lute 0-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (12. Tijs Knapp), Obi Onyeike (87. Puck Postma), Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (71. Nicky Eekhout); Lars Rauws, Enzo Huntink (87. Matthieu van den Assem), Ian van Otterlo; Leroy George (71. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk.