VVSB verliest streekderby

In een wedstrijd die meer spannend dan goed was heeft VVSB de streekderby tegen FC Rijnvogels verloren. Vlak na rust werd het enige doelpunt door de Kooltuinbewoners gemaakt waarmee VVSB met 1-0 verloor.

Met de geblesseerde spits Jesse van Nieuwkerk op de tribune, hij is enkele maanden met een knieblessure uit de roulatie, en verrassend genoeg Jermano Lo Fo Sang als linksbuiten begon VVSB aan deze wedstrijd.

De eerste 15 minuten zette de thuisploeg de toon. Rijnvogels begon scherper en binnen het genoemde tijdsbestek hadden zij ook op voorsprong kunnen komen. Een getoucheerd schot caramboleerde via de vingertoppen van Ruben en de paal weer terug het veld in.

Langzamerhand kwamen de paarsgelen meer in de wedstrijd en creëerden, zonder tot echt hele grote kansen te komen, een overwicht. Met name over de rechterkant via Mounir Mounji en Richelo Fecunda kwam dreiging. Als laatstgenoemde meer overzicht in de 16 had gehouden en niet voor eigen succes had gegaan had deze mogelijkheid die nu in het zijnet belandde wellicht meer op kunnen leveren. De ruststand van 0-0 was een logisch gevolg van de afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Vlak na de hervatting opende Rijnvogels de score. Een verloren duel op het middenveld deed de bal uiteindelijk bij Aljereau Mercera belanden. De linksbuiten trok naar binnen en vanaf een meter of 20 schoot hij de bal fraai in de kruising. 
Kort na de openingstreffer was de thuisclub dicht bij een verdubbeling van de score maar het leer koos voor de Noordwijkerhouters nu de goede kant van de paal.
Naarmate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes groter en kon dit duel alle kanten op.

Ook VVSB kwam tot kansen. Een punter van Ian scheerde vlak over de deklat heen en een poging van de ingevallen Ricardo Kuijvenhoven ging net voorlangs.
De grootste kans op de gelijkmaker was voor Tim de Rijk. Op aangeven van Jermano die de bal achter de verdediging lag kwam Tim 1 op 1 op de keeper te staan maar zijn te slappe inzet werd gekeerd.

Omdat Rijnvogels naliet om de genadeklap uit te delen nadat coach Wilfred van Leeuwen nog meer aanvallend vermogen het veld in had gebracht, waarmee de ruimtes voor de thuisclub nog groter werden, bleef de wedstrijd tot het einde toe spannend.
VVSB kon geen bres meer slaan in de hechte defensie van Rijnvogels en zo verliet de Bavo Katwijk zonder resultaat.

Het komend weekend wordt er vanwege carnaval niet gevoetbald.
De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 17 februari thuis tegen Urk.

FC Rijnvogels – VVSB 1-0: 47. Mercera 1-0
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Ralph Pennings, Dario van Breukelen (46. Bram van Dongen); Victor van der Linde (46. Ricardo Kuijvenhoven), Tim de Rijk (71. Thomas Schaap), Ian van Otterlo (71. Guus Verver); Mounir Mounji, Gyliano van Velzen, Jermano Lo Fo Sang

Tekst: Rober Marijnen

VVSB verliest streekderby
Terug naar overzicht