VVSB verliest ruim van Jong Vitesse

Opnieuw heeft VVSB een nederlaag moet incasseren. Jong Vitesse was met ruime cijfers te sterk voor de Noordwijkerhouters. Nog voor de rust werd de helft van de productie al gemaakt. Hicham Acheffay en Thomas Buitink zorgde voor de ruststand. Na de thee was het opnieuw Thomas Buitink en invaller Martijn Berden die er voor zorgden dat Jong Vitesse met 4-0 won van VVSB.

Met nieuweling Frank Tervoert in de basiself trachtte trainer Eric Meijers de boel weer nieuw leven in te blazen. Toch kon ook deze wijziging er niet voor zorgen dat de ommekeer daar was. De eerste kans van de wedstrijd was ook direct raak voor Jong Vitesse. Richelo Fecunda haalde op de rand van het strafschopgebied Hicham Acheffay neer. Scheidsrechter Thijs gaf een vrije trap waar diezelfde Acheffay achter ging staan. Met een geplaatste bal in de lange hoek zorgde de flankspeler voor de openingstreffer voor de jonge Arnhemmers.

Niet veel later had Thomas Buitink een enorme kans op de 2-0, maar in tweede instantie schoot de spits van Jong Vitesse op de paal. Toch zorgde Buitink nog binnen het half uur voor de uitbreiding in de score. Na een lepe bal van Richie Musaba kapte Buitink doelman Ruben Valk uit en schoot hij de bal in het lege doel. VVSB kon enkel met een schot van afstand van Tervoert gevaar stichten, maar dit was een makkelijke prooi voor doelman Bilal Bayazit.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. VVSB probeerde op te bouwen, maar kon het nauwelijks de verdediging van Jong Vitesse lastig maken. De ploeg van Joseph Oosting had aan de spaarzame kansen die zij kregen genoeg om de score verder op te voeren. Na een vloeiende aanval tikte Buitink zijn tweede van de middag binnen. Het slotakkoord was voor Martijn Berden. De invaller van Jong Vitesse ontsnapte aan de buitenspelval en schoot oog in oog met Valk gedecideerd raak.

Jong Vitesse – VVSB 4-0: 19. Acheffay 1-0, 29. Buitink 2-0, 68. Buitink 3-0, 89. Berden 4-0.

VVSB: Valk; Fecunda (46. Verlaan), Ten Hoope, Zwart, Vijlbrief (78. Theuns); Goeman, De Rijk, Bakker; Van der Wilden (64. Felicia), Tervoert, Bekooij.