VVSB verliest ruim bij Sparta Nijkerk

Na drie overwinningen op een rij staat VVSB na het treffen met Sparta Nijkerk weer met beide benen op de grond. De thuisploeg overklaste de Noordwijkerhouters en kwam voor rust al op een comfortabele 2-0 stand. Na de thee sputterde VVSB tegen, kreeg het een aantal goede kansen maar ontbrak het aan geluk voorin. De thuisploeg nam het initiatief weer over en liep uit naar 4-0.

VVSB begon met een valse start aan de wedstrijd met Sparta Nijkerk. De Noordwijkerhouters zagen al na 7 minuten scheidsrechtster Shukrula naar de strafschopstip wijzen na het vasthouden bij Jesse Buitenhuis. Spits Mark van der Weijden schoot gedecideerd vanaf elfmeter raak.

De thuisploeg was op alle posities op het veld feller en troefde VVSB af. Na ruim 20 minuten kwam hierdoor ook de 2-0 op het scorebord. Het schot van Omar el Ghaouzani ging via de carambole achter doelman Ruben Valk. Vlak voor de 2-0 had VVSB een enorme kans op de gelijkmaker, maar de paal en doelman Swaneveld voorkwamen dat Mounir Mounji kon scoren. Het bleek achteraf een van de spaarzame kansen voor de paars-gele formatie in de eerste helft.

Na de thee kwam VVSB beter de kleedkamer uit. Het geluk zat de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen niet mee. Zo redde Swaneveld opnieuw op de poging van Mounji en werd de kopbal van Tim de Rijk vlak voor de lijn weggewerkt door de verdediging van Sparta Nijkerk.

Dat geluk wat VVSB niet had, had Sparta Nijkerk wel bij de 3-0. De eerste poging van Van der Weijden werd nog gered door doelman Valk, maar na het uitglijden van een verdediger van VVSB kwam de bal opnieuw voor de voeten van de spits van de oranjehemden. In de korte hoek maakte hij aan alle spanning een einde en zette hij zijn ploeg op 3-0. Nog geen twee minuten later had Van der Weijden zijn derde op de schoen en bekroonde hij een scherpe wedstrijd met zijn 3e en de 4e van de thuisploeg deze middag.

De koek was bij beide ploegen hierna redelijk op en waren er slechts speldenprikken voor beide doelen nog te noteren. Met deze ruime nederlaag gaat VVSB een vrij weekend tegemoet. Op zaterdag 28 oktober komt Staphorst op bezoek in Noordwijkerhout en zal VVSB uit zijn op revanche na deze nederlaag. Op Sportpark de Boekhorst wordt zoals vertrouwd om 15.30 uur afgetrapt.

Sparta Nijkerk – VVSB 4-0: 8. Van der Weijden (p) 1-0, 21. El Ghaouzani 2-0, 65. Van der Weijden 3-0, 67. Van der Weijden 4-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (68. Kaltrin Sabedini), Nicky Eekhout, Dario van Breukelen, Jermano Lo Fo Sang (68. Daan Tervoort); Lars Rauws (80. Victor van der Linde), Ricardo Kuijvenhoven (46. Ian van Otterlo), Thomas Schaap (68. Luca Tarani); Mounir Mounji, Gyliano van Velzen, Tim de Rijk.