VVSB verliest opnieuw eerste wedstrijd in tweeluik

Net als in de eerste ronde tegen DOVO, gaat VVSB de return in Noordwijkerhout beginnen met een 1-0 achterstand. In Hoornaar won SteDoCo met de kleinst mogelijke marge. Via een indirecte vrije trap scoorde Joran Schroder het enige doelpunt van de wedstrijd. Echter zagen de aanwezige toeschouwers een fraai schouwspel en hierin was VVSB zeker niet kansloos. De Noordwijkerhouters hebben nog alle kansen om zaterdag in eigen huis de finale te bereiken. 

VVSB had een week zich kunnen voorbereiden op dit treffen, daar waar tegenstander SteDoCo vorige week nog 2 duels met TEC uitvocht. Zij slaagde hier glansrijk in door in totaal met 6-1 te winnen. Het was echter de frisheid van VVSB die in het begin van de wedstrijd de boventoon voerde. Zo was Leroy George heel dichtbij uit een vrije trap, maar belandde de bal op de buitenkant van de paal. Even later was er de verrassende kopbal van Ricardo Kuijvenhoven, waar doelman Maarten de Fockert handelend bij moest optreden. 

Na ruim een half uur volgde een opmerkelijk moment. Doelman Ruben Valk pakte, met het laaghangende zonnetje in zijn gezicht, de terugspeelbal van Jermano Lo Fo Sang op. Scheidsrechter Van Kommer kon niet anders dan een indirecte vrije trap geven op zo’n 8 meter van het doel. De muur werd vakkundig gefabriceerd, maar SteDoCo had een plan om dit te omzeilen. Jeffrey van Nuland gaf de bal breed op de geheel vrij inlopende Joran Schroder die zo van dichtbij de 1-0 binnen schoot. 

Na rust kreeg SteDoCo een enorme kans op de 2-0, maar was het geluk aan de kant van VVSB. De doorkopbal kwam terecht bij Sjaak Kuyper, die op zijn beurt de bal op de onderkant van de lat kopte. VVSB kreeg met invaller Danny Bakker nog meer creativiteit op het veld, maar de thuisploeg slaagde er goed in om het tempo uit het spel te halen. Met nog een minuut of 20 te gaan werd VVSB optische gezien steeds beter en ging de fut langzaamaan uit het elftal van SteDoCo. 

Zo was Jesse van Nieuwkerk met een subtiel lobje dichtbij de gelijkmaker, maar was De Fockert er op tijd bij. Diezelfde doelman bleek een grote sta-in-de-weg te zijn voor VVSB, want ook Richelo Fecunda en invaller Bryan Iliohan vonden hem op hun weg en slaagde er niet in om VVSB op een beter resultaat te zetten richting de return in Noordwijkerhout. 

Toch is een 1-0 uitslag niet onomkeerbaar en zal er in eigen huis weer een spektakelstuk op de mat gelegd moeten worden. De wedstrijd zaterdag in Noordwijkerhout wordt om 15.30 uur gespeeld. 

SteDoCo – VVSB 1-0: 34. Schroder 1-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (46. Danny Bakker), Tim de Rijk, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (77. Obi Onyeike), Leroy George; Jesse van Nieuwkerk (71. Bryan Iliohan).

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB verliest opnieuw eerste wedstrijd in tweeluik
Terug naar overzicht