VVSB verliest oefenwedstrijd tegen Katwijk

VVSB heeft de eerste oefenwedstrijd op eigen, vernieuwde bodem met 2-7 verloren van vv Katwijk. Namens de Noordwijkerhouters was Bert Steltenpool 2 keer trefzeker.

Op het vernieuwde Sportpark de Boekhorst konden de supporters de eerste blikken werpen in het nieuwe clubgebouw. De officiële opening volgt later nog.

En nog voor iedereen goed en wel een plek op de tribune had gevonden, vonden de eerste schermutselingen op het veld al plaats. Beide ploegen hadden het tempo in de aanval er lekker inzitten, waardoor het schouwspel aantrekkelijk was om naar te kijken.

Na 6 minuten viel het eerste doelpunt van de gasten. Robbert Susan kon geheel vrijstaand de corner van Lars Weistra binnen koppen. Echter liet VVSB zich niet van de wijs brengen en zorgde ruim 10 minuten later Bert Steltenpool voor de gelijkmaker. De spits van VVSB kreeg de bal op een presenteerblaadje van nieuwkomer Jayson Halman.

Na een half uur nam Katwijk de regie meer in handen en was het Killian van Mil die met 2 doelpunten de score opvoerde. Vlak voor rust zorgde Susan met ook zijn 2e treffer van de middag voor een ruststand van 1-4.

Na de thee behield Katwijk de overhand, maar de kansen werden veelal gered door doelman Ruben Valk. Toch kon ook de ervaren doelman van VVSB niet voorkomen dat Muhktar Suleiman ook 2 doelpunten kon scoren. Uiteraard kon nieuwkomer en topschutter van beroep Ahmed el Azzouti niet ontbreken op het scoreformulier. De handige spits van Katwijk zorgde voor de 1-7.

Het slotakkoord was voor VVSB. Steltenpool zorgde voor de verzachtende 2-7 op aangeven van Matthieu van den Assem.

VVSB - Katwijk 2-7:6. Susan 0-1, 18. Steltenpool 1-1, 25. Van Mil 1-2, 36. Van Mil 1-3, 40. Van Mil 1-4, 74. Suleiman 1-5, 83. Suleiman 1-6, 85. El Azzouti 1-7, 89. Steltenpool 2-7.