VVSB verliest met ruime cijfers van OJC Rosmalen

VVSB heeft op zaterdagavond een bittere pil moeten slikken. OJC Rosmalen won met 2-5 van de Noordwijkerhouters. Met drie strafschoppen en twee rode kaarten was het een bewogen wedstrijd op De Boekhorst. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor VVSB door een doelpunt van Leroy George. Na de thee sloeg die stemming volledig om. Dennis Knuiman (3), Joey Hellstern en Mouad Hassan deden VVSB de das om. Danny Bakker zorgde tussendoor nog voor de aansluiting voor VVSB, maar dit bleek niet voldoende.

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor OJC Rosmalen. Het was de kopbal van Dennis Knuiman die rakelings langs het doel van VVSB. Hierna was het enkel nog de thuisploeg die de klok sloeg. De vrije trap van Leroy George werd nog gepakt door doelman Luuk Vogels. Een paar minuten later was het wel raak voor de topschutter van VVSB. Een panklare voorzet van Richelo Fecunda werd door George over de doelman gekopt.

VVSB behield de controle tegenover het verdedigend ingesteld OJC Rosmalen. Met name Ian van Otterlo was enkele keren gevaarlijk. Na een combinatie over vele schijven was het doelman Vogels die het schot van Van Otterlo nog redde. Niet veel later schoot de middenvelder van VVSB een geplaatst schot net over.

In de tweede helft was het al snel raak voor OJC Rosmalen. Vanuit de counter bezorgde Mouad Hassan de bal bij Knuiman, die een blok werd gezet door Jermano Lo Fo Sang. Scheidsrechter Michielsen uit het Brabantse Chaam wees naar de strafschopstip, waarna Knuiman doelman Ruben Valk vanaf 11 meter kansloos liet. De gasten uit Rosmalen kwam niet veel later op voorsprong. De corner van Lex van Dijk belandde voor de voeten van Joey Hellstern die met een lage schuiver voor de 1-2 zorgde.

VVSB ging hierna weer extra op zoek naar de gelijkmaker en was diverse malen dichtbij. Zo zag Van Otterlo zijn schot gered worden door de doelman, schoot George op de paal en was het Max Ossendrijver die van dichtbij over schoot. Aan de andere kant was Knuiman die wel het net wist te vinden. Vanuit de lange bal kapte hij naar binnen en schoot hij het leer in de lange hoek.

Het geluk lag dit keer niet in Noordwijkerhout, want tien minuten voor tijd werd opnieuw de paal geraakt. Invaller Guus Verver volleerde de bal op het houtwerk. Toch was hierna de aansluitingstreffer een feit. Ossendrijver werd binnen ‘de 16’ neergelegd, waarna Danny Bakker onberispelijk de strafschop binnen schoot. VVSB kon hierna niet doordrukken, want het was alweer raak voor OJC Rosmalen. Het was Hassan die met een verdekt schot voor de 2-4 zorgde.

In de slotfase was ook de 3e strafschop een feit. Het was opnieuw Knuiman die onderuit werd gehaald en de strafschop benutte. Naast de nederlaag verloor VVSB ook nog Van Otterlo en Lo Fo Sang met twee gele kaarten waardoor de wedstrijd met 9 man werd beëindigd.

Volgende week kan VVSB deze nederlaag weer gaan goedmaken. Op zaterdagmiddag wordt dan op bezoek gegaan bij TOGB in Berkel en Rodenrijs. Aanvang is 15.00 uur.

VVSB – OJC Rosmalen: 15. George 1-0, 51. Knuiman (p) 1-1, 58. Hellstern 1-2, 66. Knuiman 1-3, 85. Bakker (p) 2-3, 86. Hassan 2-4, 90. Knuiman (p) 2-5.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (70. Bryan Iliohan), Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Jelmer Vijlbrief (57. Ricardo Kuijvenhoven), Jermano Lo Fo Sang; Tim de Rijk (70. Guus Verver), Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George, Jesse van Nieuwkerk.