VVSB verliest met ruime cijfers van IJsselmeervogels

Waar VVSB voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels nog omhoog keek op de ranglijst, is die hoop na de wedstrijd tegen de koploper wel redelijk verdwenen. De gasten uit Bunschoten-Spakenburg toonden aan dat ze in alle facetten van het voetbal een tandje beter, sterker, slimmer, maar vooral effectiever waren. VVSB ging de bietenbrug op met een ietwat geflatteerde uitslag van 2-6.

Het was puzzelen voor trainer Wilfred van Leeuwen door de blessures van Jesse van Nieuwkerk en Richelo Fecunda, maar de elf namen die begonnen aan de wedstrijd hadden een plan tegen IJsselmeervogels. Dat plan werkte in het eerste kwartier niet, waardoor de gasten gevaarlijker waren zonder echt grote kansen. Enkel de bal op de lat van Dennis Knuiman zorgde voor oproering op de tribunes.

Na ruim een kwartier nam VVSB het initiatief over en had het via Ian van Otterlo op voorsprong kunnen komen. Het schot van de middenvelder van VVSB werd knap gered door doelman Jaimy Schaap. Niet veel later was het toch weer IJsselmeervogels die het frame van het doel raakte. Daniel van Son zag zijn afstandsschot uiteenspatten op de lat.

Vlak voor rust was het wel raak voor de gasten. Aleksander Bjelica stond vogelvrij op de rand van het strafschopgebied en stuurde met zijn linker de bal de lange hoek in. Nog voor rust werd de score ook nog verdubbeld. Niels Butter tikte de bal binnen na een scrimmage vanuit een corner.

Een mokerslag vlak voor rust voor VVSB, wat in de tweede helft uit een ander vaatje ging tappen. Met Guus Verver in de punt van de aanval werd de aansluitingstreffer gezocht. Mogelijkheden waren er genoeg, maar de finesse in de afronding mistte. De grootste kans was nog voor Dario van Breukelen, die niet profiteerde toen doelman Schaap onder de bal doorging.

De ruimtes achterin bij VVSB werden met de minuut groter en hier ging IJsselmeervogels van profiteren. Good old Danny van den Meiracker toonde bij zijn return voor IJsselmeervogels aan het scoren nog niet verleerd te zijn en jaste de 0-3 binnen. Het verzet van VVSB was gebroken en IJsselmeervogels liep verder uit naar 0-4 via Dennis Knuiman en 0-5 via Thomas Beekman.

De stand werd nog wat dragelijker gemaakt, doordat Mounir Mounji en Ricardo Kuijvenhoven het net wisten te vinden, maar het slotakkoord was voor Van den Meiracker. Met zijn 2e van de middag werd het halve dozijn voor IJsselmeervogels bereikt.

VVSB – IJsselmeervogels 2-6: 41. Bjelica 0-1, 44. Butter 0-2, 73. Van den Meiracker 0-3, 77. Knuiman 0-4, 86. Beekman 0-5, 87. Mounji 1-5, 89. Kuijvenhoven 2-5, 90. Van den Meiracker 2-6.
VVSB: Ruben Valk; Dario van Breukelen (83. Kaltrin Sabedini), Lars Rauws, Nicky Eekhout (74. Obi Onyeike), Ralph Pennings (46. Guus Verver), Jermano Lo Fo Sang; Victor van der Linde (74. Ricardo Kuijvenhoven), Tim de Rijk (66. Thomas Schaap), Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Gyliano van Velzen.