VVSB verliest laatste wedstrijd van het eerste blok

Met een vrij weekend op het programma zal VVSB toch met een katerig gevoel de uitslagen op de andere velden gaan volgen. Lange tijd leek het erop dat VVSB met minimaal één punt naar huis kon rijden. Dankzij twee kopdoelpunten van Jesse van Nieuwkerk stond VVSB een kleine 70 minuten lang op voorsprong. Twee corners en een counter zorgde ervoor dat Blauw Geel’38 er met de overwinning aan de haal ging.

Al weken houdt trainer Wilfred van Leeuwen vast aan de basiself, dit zorgt ervoor dat er veel automatismen in het elftal zijn geslepen. De eerste kans was weliswaar voor de thuisploeg, maar VVSB stond na 5 minuten op een 0-1 voorsprong. Uit een van die automatismen was het Richelo Fecunda die de bal van de rechterkant voor het doel slingerde. Jesse van Nieuwkerk was er als de kippen bij om de bal in te koppen. Verdediger Migiel Zeller kon niet meer voorkomen dat de openingstreffer van Van Nieuwkerk een feit was.

Na de 0-1 golfde het spel op en neer, had VVSB weliswaar een optisch overwicht maar waren kansen schaars. Zo belandde een vrije trap van Ian van Otterlo in de muur en tikte Danny Bakker net naast. In de slotfase van de eerste helft werd Blauw Geel’38 wat sterker en kregen zij een grote kans op de gelijkmaker. Lars Loermans stond plots alleen voor Ruben Valk, maar de doelman van VVSB won dit duel.

Na de thee bleef het schouwspel aantrekkelijk om naar te kijken en kwam VVSB op een 0-2 voorsprong. Van achteruit was het Tim de Rijk die samen met Van Otterlo zich uit de drukte combineerde. Na goed vervolg van de middenvelder kwam de bal bij de voorwaartsen terecht. Het schot van Leroy George kwam terecht op de paal, maar de rebound werd weer opgepikt door de paars-gele formatie. De bal werd ietwat laag voor het doel geslingerd, maar het was opnieuw Van Nieuwkerk die attent reageerde en de 0-2 binnenkopte.

Een kleine 10 minuten later kwam Blauw Geel’38 terug in de wedstrijd. De corner vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal binnengekopt door Robin Voets. Nog geen 2 minuten later kreeg de thuisploeg opnieuw een corner, nu vanaf de rechterkant. Nadat de bal in eerste instantie nog werd weggewerkt, kwam de bal terecht bij Max Boonstoppel die plotsklaps de gelijkmaker produceerde.

De thuisploeg rook bloed en maakte het VVSB zeer lastig. Doelman Valk moest tot tweemaal toe reddend optreden om erger te voorkomen. Even later was de doelman te laat om Ben van den Nieuwenhof van scoren af te houden. De vleugelaanvaller van Blauw Geel’38 ontsnapte aan de verdediging, omspeelde de doelman en maakte de comeback af.

VVSB probeerde het nog wel en had via George en Van Nieuwkerk enkele mogelijkheden, maar doelman Jordy Zielschot hield zijn doel voor de rest schoon. Restte voor de uitploeg niets anders dan zonder punten huiswaarts te keren, alvorens er een vrij weekend staat te wachten. Op zondag 23 oktober treedt de paars-gele formatie weer aan. Op het eigen Sportpark de Boekhorst kan dan deze kater weggespoeld worden tegen Gemert.

Blauw Geel’38 – VVSB 3-2: 5. Van Nieuwkerk 0-1, 60. Van Nieuwkerk 0-2, 68. Voets 1-2, 69. Boonstoppel 2-2, 85. Van den Nieuwenhof 3-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Max Ossendrijver (86. Guus Verver), Tim de Rijk,  Jermano Lo Fo Sang (82. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George, Jesse van Nieuwkerk.