VVSB verliest laatste wedstrijd van 2018

VVSB heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 verloren. Barendrecht was met 1-3 te sterk. Mede vanwege het doelpunt van Tommy Bekooij, het betere veldspel en kansen leek het in de eerste helft erop dat VVSB er met de overwinning er vandoor zou gaan. In de tweede helft kwam Barendrecht volledig terug in de wedstrijd met een snelle gelijkmaker door Marouane Bakour. Via een strafschop van Delano a Cohen en een razendsnelle uitbraak van invaller Rowendley Martijn viel het kwartje de Barendrechtse kant op.

Op een bijzonder koud en winderig Sportpark de Boekhorst traden twee ploegen aan die zich niet in de beste vorm van de laatste jaren bevonden. Beide ploegen hadden recentelijk de trainer al de laan uit gestuurd en hadden al een aantal wedstrijden op rij niet gewonnen.

In de eerste helft had VVSB duidelijk het betere van het spel. Barendrecht werd al vroeg vastgezet, waardoor de lange bal vaak de enige optie werd voor de rood-witten. Zelfs op doelman Nick van der Ploeg werd veel druk gezet. Tommy Bekooij deed dit in de 5e minuut van de wedstrijd zelfs zo hardnekkig, dat de trap van Van der Ploeg via het been van Bekooij net naast zijn eigen doel vloog.

VVSB hield het veldoverwicht vast en kwam na ruim een kwartier voetbal op voorsprong. Uit een corner van Danny Bakker volleerde Bekooij de bal met links achter de doelman van Barendrecht. Een werkelijk schitterend doelpunt zorgde voor de voorsprong. Die voorsprong had meermalen uitgebreid kunnen worden, maar doelman Van der Ploeg hield zijn ploeg op de been na poging van Tomas Arroyo en Frans van Niel.

Vlak voor de rust floot scheidsrechter Mulder voor een terugspeelbal die werd opgepakt door doelman Ruben Valk. De indirecte vrije trap van Jeffrey Aarts binnen het strafschopgebied werd hard over het doel van VVSB geschoten.

Na de rust gaf VVSB niet meer thuis en kwam Barendrecht beter voor de dag. Al snel hadden de bezoekers de stand alweer rechtgetrokken door een doelpunt van Marouane Bakour. In een niet al te beste tweede helft kwam een kwartier voor tijd Barendrecht ook nog op voorsprong. Na een overtreding van Sven Verlaan in het strafschopgebied floot de scheidsrechter voor een penalty. Oud-Quick Boys speler Delano a Cohen velde het vonnis over VVSB en zorgde voor de voorsprong.

Na de strafschop wisselde beide ploegen eenmaal en kwamen Lovette Felicia (VVSB) en Rowendley Martijn (Barendrecht) in de ploeg. Het eerste balcontact van de invaller van Barendrecht zorgde ervoor dat de stand op 1-3 werd gezet. VVSB zette nog wel aan, maar kon geen vuist meer maken tegen de hechte defensie van Barendrecht. Door de nederlaag tegen een van de naaste concurrenten is het gat met de rest van de competitie nog niet gedicht. Na de winterstop volgt opnieuw een kraker. In Lienden wacht dan de plaatselijke FC.

Ondanks de nederlaag en de stand op de ranglijst wens ik namens VVSB iedereen alvast een fijne feestdagen en tot 13 januari in Lienden!

VVSB – Barendrecht 1-3: 17. Bekooij 1-0, 51. Bakour 1-1, 76. A Cohen (p) 1-2, 78. Martijn 1-3.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Verlaan (81. Zwart), Vijlbrief; Van Niel, De Rijk, Bakker; Martins (76. Felicia), Pauw (67. Dijkstra), Bekooij.