VVSB verliest in slotfase door strafschop van DVS’33

Een discutabele strafschop bleek na ruim 90 minuten de scherprechter te zijn in het duel tussen VVSB en DVS’33. Beide ploegen blonken uit in kansen voorkomen, waardoor het schouwspel bij vlagen zeer matig was. Alles leek erop dat dit duel in 0-0 zou eindigen, ware het niet dat een handsbal ervoor zorgde dat de bal op de stip ging. Sam Crowther pakte dit cadeautje uit en was de matchwinner.

Na een trainingskamp in Benalmadena bleek nagenoeg de gehele selectie van VVSB weer wedstrijdfit te zijn. Keuzes voor trainer Wilfred van Leeuwen die wel zijn enige geplande oefenwedstrijd afgelopen dinsdag in het water zag vallen. Een hard en glad kunstgrasveld bleek na de warming-up niet bestand tegen een oefenpot tegen Quick Boys. Dus met een paar trainingen achter de rug, traden de Noordwijkerhouters aan tegen DVS’33 uit Ermelo.

Vanaf de eerste minuut was het spelbeeld helder. Beide ploegen moesten na de winterstop duidelijk weer de draad vinden. Passnauwkeurigheid was onder het gewenste niveau, waardoor er geen kansen waren, maar slechts mogelijkheden tot een kans. Als die dan niet zuiver genoeg worden afgemaakt, hebben ook beide doelmannen in de eerste helft een makkelijke middag.

In de tweede helft maakte VVSB meer aanstalten om tot scoren te komen. Het waren echter eerder de verdedigers dan de aanvallers die gevaar stichtten. Zo ging de kopbal van Dario van Breukelen net naast en zag ook Ralph Pennings zijn afstandsschot naast het doel belanden. Mounir Mounji zorgde er ondertussen voor dat doelman Rik van Nuenen zich voor het eerst moest strekken. De doelman van DVS’33 tikte de lepe bal van de aanvaller ternauwernood onder de lat weg. DVS’33 werd ook wel gevaarlijker, maar doelman Ruben Valk zag een paar uitstekende bloktackles van zijn medespelers, zodat die nauwelijks in actie hoefde te komen.

Met nog een kleine 5 minuten op de klok wees scheidsrechter Lodeweegs ineens naar de strafschopstip. Aanleiding zou een handsbal in een duel tussen 2 spelers zijn geweest, maar niemand op De Boekhorst zag dit. Ook na overleg met de grensrechter bleef Lodeweegs bij zijn beslissing en zat er niets anders op dan dat Sam Crowther mocht aanleggen vanaf 11 meter. De invaller stuurde doelman Valk de andere hoek in en was de matchwinner van deze wedstrijd.

VVSB – DVS’33 0-1: 87. Crowther (p) 0-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Ralph Pennings (89. Thomas Schaap), Dario van Breukelen (73. Jermano Lo Fo Sang); Lars Rauws, Tim de Rijk, Ian van Otterlo; Mounir Mounji, Jesse van Nieuwkerk, Gyliano van Velzen (81. Guus Verver).