VVSB verliest eerste wedstrijd van DOVO

VVSB heeft de eerste ontmoeting met DOVO met 1-0 verloren. Een snelle openingstreffer van Timo Pluk deed VVSB de das om. En dat niet alleen, het verloor ook sterkhouder Max Ossendrijver met een zware enkelblessure. De eerste slag is geslagen en is voor DOVO. Echter is de strijd nog niet gestreden, alwaar beide ploegen elkaar komende zaterdag opnieuw gaan treffen.

Nadat VVSB afgelopen zondag tegen JOS Watergraafsmeer enkele basisspelers rust gaf, werden zij tegen DOVO weer opgesteld. Desondanks kon er niet voorkomen worden dat VVSB al binnen 5 minuten op achterstand kwam te staan. Een vrije trap op de rand van het strafschop werd fraai over de muur binnen geschoten door Timo Pluk. VVSB leek even van de leg, want hierna volgde nog enkele grote kansen voor de thuisploeg. Zo schoot Ebbe Wenting net over en knalde Kian Visser van dichtbij hard op de lat. Doelman Ruben Valk moest handelend optreden op het verkeerd geraakte schot van Max den Boer.

DOVO deed er veel aan om het tempo in de wedstrijd te vertragen. Met veel kleine overtreding werd VVSB uit het spel gehaald, maar kreeg het hierdoor ook kansen uit standaardsituaties. Zo ging de vrije trap van Ian van Otterlo net over het doel van DOVO en waren diverse corners niet gevaarlijk genoeg. Vlak voor rust combineerde VVSB door de verdediging van DOVO heen, gaf Jesse van Nieuwkerk vlak voor de keeper af op Van Otterlo, maar zag de middenvelder van VVSB zijn schot gekraakt worden door verdediger Daan Disveld.

In de tweede helft liet VVSB meer van zich spreken en begon het ook meer duels te winnen. Hierdoor werden de voorwaartsen meer in het spel betrokken en werd doelman Jeroen Vrolijk ook getest. Zo zagen Van Nieuwkerk en Leroy George hun poging gered worden. Nadat opnieuw Timo Pluk zeer gevaarlijk werd, maar een puike redding van Valk verdere schade voorkwam, ging VVSB meer op de aanval spelen.

Echter sloeg het noodlot een kwartier voor tijd toe voor Max Ossendrijver. Na een duw van invaller Nick Hak kwam de verdediger van VVSB ongelukkig neer en liep hij een zware enkelblessure op. Middels een brancard verliet hij het veld op weg naar het ziekenhuis. Nadat het spel ruim 5 minuten stil had gelegen, kreeg direct na de hervatting Tim de Rijk een enorme kans op de gelijkmaker. Zijn aanname in het strafschopgebied was goed, maar het schot was hard en ging dus over het doel van Vrolijk.

VVSB bleef op de deur kloppen, maar DOVO deed niet open. De thuisploeg moest het hebben van de omschakeling, waar VVSB niet meer in het mes inliep. Aanstaande zaterdag is de return in Noordwijkerhout en heeft VVSB nog 90 minuten de tijd om deze achterstand goed te maken. Deze ploeg heeft uw steun nodig dus kom langs op De Boekhorst. De wedstrijd begint om 18.00 uur!

DOVO – VVSB 1-0: 4. Pluk 1-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (72. Bryan Iliohan), Max Ossendrijver (80. Nicky Eekhout), Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (75. Ricardo Kuijvenhoven), Tim de Rijk, Ian van Otterlo; Leroy George (80. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk.