VVSB verliest derby van Ter Leede na dramatische eerste helft

Vooraf maakten de mannen van Bavone FC nog een mooi sfeertje van de derby tegen Ter Leede. De gasten uit Sassenheim kregen blijkbaar hier ook een goede boost van, want na een half uur apatisch voetbal van VVSB stonden de mannen van Steef Roodakkers met 0-3 voor. Na de thee kwam VVSB nooit echt meer terug in de wedstrijd, al zal de eindstand anders doen verbloemen.

Met een fraaie opkomst kwamen beide ploegen het veld van Sportpark de Boekhorst op voor de eerste officiële derby in Noordwijkerhout. De Sassenheimers opende de score door al binnen de minuut raak te schieten. Robert Steemers kreeg alle vrijheid om de voorzet binnen te volleren. Een domper op het toch al niet al te grote zelfvertrouwen van de Noordwijkerhouters.

Vervolgens zag trainer Richard Plug ook nog linksback Jelmer Vijlbrief uitvallen met een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Gino Demon. Ook deze wijziging zorgde niet voor het schokeffect, want na 20 minuten stond het 0-2. De corner van Jeffrey Bok werd van dichtbij ingetikt door Joey van den Berg.


Het zat VVSB ook niet mee in aanvallend opzicht. Zo werd de kopbal van Bert Steltenpool van de lijn gehaald en kwamen de vele voorzetten net niet voor de juiste paars-gele voet terecht. Na een half uur werd het 0-3 door opnieuw Van den Berg. Na een fraaie aanval over diverse schijven was de spits van Ter Leede het eindstation.

Ook na de rust kwam het spel van VVSB niet op gang. Na de inbreng van Wout Heemskerk en spits Felitciano Zschusschen werd ‘plan B’ in werking gesteld. Met veel opportunisme werden de voorwaartsen gezocht om daar gevaar te stichten. Het eerste gevaar kwam via 2 oud-Volendammers. Het schot van Ties Evers kwam op de paal terecht, waarna de rebound van Steltenpool gepakt werd door doelman Daan Prins.

In de 67e minuut werd het 1-3 door invaller Zschusschen. Zijn afstandsschot was doelman Prins te machtig. VVSB bleek nu wel gevaarlijk te kunnen worden en zag de doelman van Ter Leede tot tweemaal toe als een obstakel in de weg staan. Eerst werd de poging van Lulinho Martins gekeerd en even later werd de kopbal van Steltenpool getoucheerd door de doelman waarna het leer de lat teisterde.

In een van de spaarzame counters werd het 1-4 door invaller Sohaib Echahbouni. Het verzet leek gebroken, maar toch werd het nog even spannend. Loyd van der Wilden en opnieuw Zschusschen zorgden vlak voor tijd nog voor de 3-4. Echter kregen de Noordwijkerhouters hierna geen kans meer op de gelijkmaker.

VVSB – Ter Leede 3-4: 2. Steemers 0-1, 20. Van den Berg 0-2, 31. Van den Berg 0-3, 67. Zschusschen 1-3, 87. Echahbouni 1-4, 88. Van der Wilden 2-4, 90. Zschusschen 3-4.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief (14. Gino Demon); Ties Evers, Tim de Rijk (57. Wout Heemskerk), Mo el Osrouti (57. Felitciano Zschusschen); Lulinho Martins, Bert Steltenpool, Loyd van der Wilden.

Tekst: Stefan van den Burg
Foto: Tino Stulen

VVSB verliest derby van Ter Leede na dramatische eerste helft
Terug naar overzicht