VVSB verliest derby van koploper Katwijk

Na 2 wedstrijden op rij met 3 punten te hebben gestaan, stond VVSB na afloop van de derby tegen Katwijk met lege handen. Voor Katwijk bleek het exact andersom. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers ietwat gelukkig op voorsprong. Peet van der Slot veranderde het schot van Steven Sanchez Angulo waarna Ruben Valk kansloos was. In de tweede helft maakte topschutter Marciano Mengerink het verschil groter, waarna de thuisploeg het niet meer kon omdraaien.

Katwijk begon de wedstrijd fel en gaf VVSB nauwelijks tijd en ruimte om te voetballen. Tevens had het in de persoon van Marciano Mengerink een handenbindertje voorin. De gasten uit het vissersdorp kwamen desondanks ietwat gelukkig op voorsprong. Steven Sanchez Angulo werd in de diepte gevonden door Kay Blokland, gaf de bal voor op Mengerink maar zag zijn bal geraakt worden door Peet van der Slot. De verdediger van VVSB raakte de bal zeer ongelukkig en verschalkte doelman Ruben Valk, die volkomen op het verkeerde been werd gezet.

De uitploeg bleef het doel van VVSB belegeren en kregen veel vrije trappen en hoekschoppen mee. Toch kon Katwijk hier niet uit scoren, het dichtstbij kwam Damiano Schet, maar zijn schot ging vlak langs het doel van VVSB. Van der Slot maakte na een half uur zijn ongeluk al weer goed door het schot van Mengerink voor de lijn weg te schieten. Na deze kans kwam VVSB beter in de wedstrijd en kreeg Frans van Niel een enorme kans op de gelijkmaker. Na een goede combinatie tussen Richelo Fecunda en Pieter Koopman, gaf die laatste de bal op de middenvelder van VVSB waarna Van Niel te veel achterover geleund schoot. Een minuut later onderschepte Mo el Osrouti de bal van Blokland en ging af op doelman Ricardo Kieboom. Het schot van de VVSB’er werd gestopt door de doelman.

In de tweede helft kwam Katwijk na een klein kwartier voetbal op 0-2. Mengerink werd over het hoofd gezien door de verdediging van VVSB en dat kan je beter niet doen. Nadat de spits van Katwijk werd aangespeeld, schoot hij in de lange hoek zijn ploeg naar een grotere voorsprong. De wedstrijd kabbelde voort, beide ploegen kwamen nauwelijks nog tot fatsoenlijke kansen waardoor de wedstrijd ietwat doodbloedde.

VVSB – Katwijk 0-2: 9. Van der Slot (e.d.) 0-1, 58. Mengerink 0-2.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Van der Slot (81. Vijlbrief), Verlaan, Jozic, Van Pelt (74. Zwart), Van Niel, El Osrouti, Koopman (62. Van der Wilden), Bekooij.

Tekst en foto: Stefan van den Burg