VVSB verliest bij periodekampioen Sparta Nijkerk

Onze Noordwijkerhoutse trots heeft er helaas niet voor kunnen zorgen dat Sparta Nijkerk zaterdag de eerste periode binnen haalde. De paars-gele brigade speelde een alleraardigste pot voetbal tegen de koploper van de Derde Divisie, maar werd in de slotfase verslagen. Janic Makizodila scoorde tot tweemaal toe uit een standaardsituatie en werd hierdoor de grote man van de wedstrijd. Yannick Bouw scoorde namens VVSB.

Trainer Richard Plug besloot na de 1-5 nederlaag tegen ODIN’59 om weer terug te stappen naar het 4-3-3. Zodoende was er weer ruimte in het elftal voor Lulinho Martins, ook Jelmer Vijlbrief keerde na kort blessureleed terug in de basisopstelling.

Sparta Nijkerk had binnen 10 seconden al op voorsprong kunnen staan. De aanvallers van de thuisploeg snoepte de bal af van Rob Zandbergen, maar stuitte op doelman Ruben Valk. Een paar minuten later moest opnieuw Valk optreden op de inzet van Jesse Buitenhuis. Na een kwartier was het aanvoerder Donny van der Wal die van dichtbij over schoot.

Na het eerste kwartier kwam VVSB beter in de wedstrijd en konden de aanvallers wat meer in stelling gebracht worden. Zo schoot Felitciano Zschusschen op aangeven van Martins net naast en schoot Mo el Osrouti op de vuisten van doelman Gino Coutinho. Toch bleef VVSB kansen creeeren en had het vlak voor rust op voorsprong moeten komen. De harde pegel van El Osrouti verdiende een beter lot dan de lat.

Na rust opende Sparta Nijkerk weer sterker en kwam het in de 60e minuut op voorsprong. De corner werd door de boomlange Janic Makizodila binnen gekopt. VVSB was even van de leg, maar herpakte zich weer. Met Yannick Bouw voor aanvoerder Frans van Niel werd er door Plug aanvallend gewisseld. Deze zet bleek even later goud waard te zijn. De invallende Bouw, wonend in Nijkerkerveen stond met nog een kwartier op de klok op de juiste plek om de voorzet van Tim de Rijk binnen te koppen.

Vlak voor tijd kreeg VVSB nog wel enkele klappen te verduren. Makizodila kopte uit een vrije trap zijn tweede van de middag binnen, waarna even later invaller Mo Bendadi de wedstrijd in het slot gooide door de 3-1 binnen te schieten. Tot overmaat van ramp kreeg verdediger Peter Verhoeve ook nog een rode kaart te zien van scheidsrechter Schul. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was het feest daar voor Sparta Nijkerk, zij pakken als promovendus de eerste periode in de Derde Divisie.

Sparta Nijkerk – VVSB 3-1: 60. Makizodila 1-0, 76. Bouw 1-1, 86. Makizodila 2-1, 90. Bendadi 3-1.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk, Frans van Niel (63. Yannick Bouw); Lulinho Martins, Felitciano Zschusschen (79. Tomas Arroyo), Mo el Osrouti (77. Loyd van der Wilden).