VVSB verlaat vroegtijdig bekertoernooi

Al in de tweede voorronde van de KNVB Beker heeft VVSB het toernooi moeten verlaten. Koploper van de Derde divisie zondag ADO’20 was met 3-0 te sterk. De thuisploeg dankte deze overwinning aan de vroege voorsprong wat na een half uur werd verdubbeld. Dat in de slotfase nog de 3-0 viel, zorgde voor een ietwat geflatteerde einduitslag.

ADO’20 kwam furieus uit de startblokken en had al binnen 3 minuten de voorsprong te pakken. Aangever Ruben Doesburg vond bij de tweede paal Milan Zonneveld die van dichtbij simpel kon binnen tikken. VVSB had binnen 2 minuten de gelijkmaker op het bord kunnen zetten, maar het schot van Jayson Halman belandde tegen de verkeerde kant van de paal.

De rust keerde wat terug in de wedstrijd en VVSB kreeg wat kansjes via Enzo Huntink en Ian van Otterlo. ADO’20 had aan één kans voldoende om de 2-0 binnen te schieten. Het was opnieuw Doesburg met de voorzet vanaf de rechterkant. Nu kon Jan-Willem Tesselaar binnen koppen. VVSB gaf niet op en had hierna 2 grote kansen voor een aansluitingstreffer, beide waren voor opnieuw Van Otterlo. De middenvelder van VVSB zag zijn streep van een vrije trap uit de kruising geplukt worden door doelman Nick Plomper. In de blessuretijd van de eerste helft werd de voorzet van Halman over het doel geschoten.

Na de thee had ADO’20 diverse kansen om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. Milan Klopper had tot tweemaal toe deze kans, maar zag eerst doelman Ruben Valk redden en even later verdediger Nicky Eekhout zijn schot blokken. Langzaamaan nam VVSB het initiatief over en begon het weer met combinatie over de grond. Invaller Leroy George nam zijn ploeg hierbij op sleeptouw.

Grote mogelijkheden bleven wat uit, maar het veldoverwicht was aanwezig. Met 3 aanvallende wissels ging VVSB in het slot va banque spelen met het risico op de counters van ADO’20. In de slotfase was zo’n counter raak. Danny Lute verschalkte doelman Valk en kon de bevrijdende 3-0 vieren.

VVSB kan zich nu volledig richten op de competitie met aanstaande zaterdag als tegenstander TOGB. Op Sportpark de Boekhorst wordt om 18.00 uur afgetrapt.

ADO’20 – VVSB 3-0: 3. Zonneveld 1-0, 30. Tesselaar 2-0, 90. Lute 3-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (80. Guus Verver), Max Ossendrijver, Nicky Eekhout (60. Leroy George), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Enzo Huntink (70. Matthieu van den Assem), Ian van Otterlo; Jayson Halman, Jesse van Nieuwkerk