VVSB toont veerkracht en pakt een punt tegen Jong Sparta

VVSB stond nog voordat er 60 seconden gespeeld waren op voorsprong tegen de nummer 2 uit de Tweede Divisie. Jong Sparta bleek echter niet onder de indruk en kwam nog voor de rust op voorsprong door 2 intikkers van het nieuwe wonderkind Elayis Tavsan. Na de pauze vocht VVSB zich terug in de wedstrijd en werd de inzet beloond. Het schot van Sven Verlaan werd voldoende aangeraakt door Danny Bakker om doelman Michael Fabrie te passeren. In de slotfase drong VVSB nog aan, maar het gelijkspel gaf de verhoudingen in het veld juist weer.

Vorige week tegen GVVV zag VVSB al na 64 seconden een achterstand op het bord staan. Dat daarvan geleerd is, werd tegen Jong Sparta al snel duidelijk. Nog voordat het scorebord de 60 seconden had gepasseerd, stond er al 1-0 op. Tommy Bekooij kapte zijn directe tegenstander uit en schoof met links de bal onder doelman Michael Fabrie door. Een spectaculaire start van de paars-gelen tegen de jonge honden uit Rotterdam.

Onder zeer natte omstandigheden wist Jong Sparta zich in de eerste helft bij vlagen prima onder de druk van VVSB uit te voetballen. Nog voordat er een half uur was gevoetbald, was het daardoor ook 1-2. Twee identieke doelpunten die beide werden afgerond door Elayis Tavsan. De 17-jarige aanvaller was de laatste weken al aardig op dreef bij Jong Sparta en maakte mede hierdoor enkele weken geleden zijn debuut voor de hoofdmacht van de Rotterdammers. Tavsan werd in de aanval vergezeld door Halil Dervisoglu (vorig jaar goed voor 21 doelpunten) en Ilias Alhaft (twee seizoenen geleden goed voor 10 doelpunten). Allen spelers die dit seizoen al meermaals in actie kwamen voor Sparta 1. Kortom, Jong Sparta was met een zeer goede selectie richting Noordwijkerhout afgereisd.

Na de rust kwam VVSB feller uit de kleedkamer, waardoor de gasten onder leiding van Jeroen Rijsdijk meer moeite hadden om de vrije man te vinden. Ondanks de felheid, gaven kansen voor beide ploegen geen problemen voor beide doelmannen. Na de dubbele wissel van trainer Eric Meijers kwam er meer elan in het elftal. Met de snelheid van Lulinho Martins en de balvastigheid van Guido Pauw kon VVSB meer gevaar stichten en kwam een kwartier voor tijd de bevrijdende gelijkmaker op het scorebord. De afvallende bal kwam via Richelo Fecunda voor de voeten van Sven Verlaan. De centrale verdediger van VVSB vuurde de bal richting het doel van Fabrie, waarna Danny Bakker de bal beroerde. Door de touché stond de doelman op het verkeerde been en was de gelijkmaker een feit.

Het publiek ging nog maar eens achter de ploeg staan en schreeuwde de mannen vooruit. Er werd flink druk uitgeoefend op de verdediging van Jong Sparta. De gevaarlijkste kansen waren voor Frans van Niel en Lulinho Martins, echter konden beide spelers uit de rebound niet het doel vinden. Door het gelijkspel en de nederlagen van onder andere Scheveningen, FC Lienden en Barendrecht kroop VVSB weer een punt dichterbij de concurrentie.

VVSB – Jong Sparta 2-2: 1. Bekooij 1-0, 24. Tavsan 1-1, 29. Tavsan 1-2, 75. Bakker 2-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Verlaan, Vijlbrief; Van Niel, De Rijk, Bakker; Felicia (64. Martins), Brands (64. Pauw), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg

VVSB toont veerkracht en pakt een punt tegen Jong Sparta
Terug naar overzicht