VVSB STELT TIM VAN DER WEIDEN AAN ALS PRESTATIEMANAGER

Vorig seizoen nam Theo Nulkes, Bestuurslid Technische Zaken, een Technisch Manager aan als vervolg op het vernieuwde beleidsplan ‘Versterking van de prestatieketen’. Dat plan, afkomstig van een commissie van oud-spelers en diverse Technische mensen, had onder meer als doel de doorstroming van eigen talenten te bevorderen en het gat tussen de jeugd en de senioren te verkleinen. Daarbij waren de taken op Technisch vlak zo omvangrijk geworden dat er een verruiming van (structurele) bemensing noodzakelijk was. Stefan Teeken vulde die functie een jaar lang naar tevredenheid in. Onder meer is een intensieve samenwerking tussen de onder-23 en de eerste selectie neergezet en de externe scouting naar een hoger plan gebracht. 

Nu wil VVSB meer de nadruk leggen op de samenwerking tussen de bovenbouw van de jeugd, te beginnen met de onder-17 en de onder-19, en de seniorenselecties onder-23 en het eerste elftal. De Prestatiemanager heeft als doel de verbinding te creëren tussen deze geledingen, de coördinatie te pakken door met betrokken trainers frequent van gedachten te wisselen over voetbal in het algemeen en talentontwikkeling, belastbaarheid en begeleiding van talenten in het bijzonder. Daarbij zal een goede samenwerking met Hoofd Jeugdopleidingen Niels van Wetten en bestuurslid Theo Nulkes van belang zijn. Een verbeterde prestatiecultuur dient breed gedragen te zijn. Tevens is gebleken dat jonge talenten meer persoonlijke aandacht nodig hebben of juist een klankbord. Daar kan een Prestatiemanager ook een goede rol in spelen. 

Tim van der Weiden doorliep als speler alle geledingen van onze vereniging en sloot af in de toenmalige Topklasse met ons eerste elftal. Daarna bleef hij betrokken bij onze vereniging door als in het bestuur zitting te nemen. Momenteel bekleedt hij de functie van vice-voorzitter, bewaakt hij de rode draad van het beleid in de Technische Commissie en is hij tevens bestuurslid PR. Door de invulling van deze nieuwe functie stapt hij na 12 jaar uit het Bestuur om zuiver en gefocust invulling te geven aan het takenpakket.  

Theo Nulkes zet kort de beweegredenen uiteen: "We hebben Tim gevraagd deze rol te vervullen. Hij kent de weg binnen de vereniging goed, zowel binnen de jeugd als bij de senioren en is al jaren bekend met het Technische Beleid. Een cultuur en vaste structuur neerzetten vraagt veel aandacht en iemand van binnen de vereniging kan dat pad wellicht beter bewandelen. Bovendien is het een uitdaging om jonge talenten te blijven binden en perspectief te bieden, zeker in een omgeving waarin onze trainers ook een eigen teamprestatie willen neerzetten. Toch dient individuele ontwikkeling belangrijker te worden. We denken dat Tim de kwaliteiten heeft om onze doelstellingen op passende wijze te realiseren. Ons ingezette beleid moet een goed en serieus vervolg krijgen”.

Tim van der Weiden geeft aan dat hij veel zin heeft in deze uitdaging: “Er staat een team waarmee we vanuit eenzelfde visie willen doorpakken, hoe lastig soms ook. Ik heb nu wekelijks circa een dag in de week de tijd om hiermee aan de slag te gaan. We hebben met het elftal onder-23 een aardige stap gezet, maar de ambities zijn groter. Met onder meer 7 debutanten vanuit onder-23 in ons eerste ligt er een basis, maar de volgende stappen zijn lastiger. Van debutant naar structureel invallen of zelfs basisspeler is niet eenvoudig. Het gat tussen onze jeugd en de eerste selectie is al jaren normliter te groot. We merken dat we grote stappen moeten maken op het gebied van de belastbaarheid van jonge spelers, de intensiteit in trainingen, de fysieke ontwikkeling, de individuele coaching en persoonlijke ontwikkelplannen.

VVSB STELT TIM VAN DER WEIDEN AAN ALS PRESTATIEMANAGER
Terug naar overzicht