VVSB start oefencampagne met doelpuntrijk duel

VVSB is de oefencampagne met een doelpuntrijk duel gestart. Op het eigen Sportpark de Boekhorst stond na 90 minuten een eindstand van 4-4 op het scorebord. De ruim 600 toeschouwers kregen 2 aanvallend ingestelde ploegen te zien.

VVSB startte zeer voortvarend aan de wedstrijd en zag dit ook in de score worden uitgedrukt. Na 5 minuten zorgde Loyd van der Wilden al voor de 1-0 door de bal in de verre hoek te krullen. Nog geen tien minuten later was het diezelfde Van der Wilden die een voorzet van Lulinho Martins tot doelpunt promoveerde.

Na de 2-0 kwam ook Quick Boys beter in het spel en zorgde via het aanvalstrio Kay Tejan, Bert Steltenpool en Jesse van Nieuwkerk voor veel gevaar. Spits Steltenpool kopte de aansluitingstreffer binnen na een voorzet van Joey Ravensbergen. Na ruim een half uur kreeg de spits de bal voor de voeten en schoof hij de bal langs doelman Ruben Valk voor de gelijkmaker.

In de 37e minuut was het Jesse van Nieuwkerk die geheel vrijstaand uit een corner voor de 2-3 zorgde. VVSB pakte na de achterstand de handschoen weer op en had binnen 3 minuten de gelijkmaker alweer in het netje liggen. De eerste poging van Van der Wilden werd halfslachtig weggewerkt door Ravensbergen waarna Arno Dijkstra de bal van dichtbij raak kopte.

In de rust werd er, zoals gebruikelijk, veel gewisseld. De tweede helft werd hierdoor wel wat minder spectaculair, maar toch bleven de kansen komen. Zo had Quick Boys-doelman Pim van der Plas tot tweemaal toe zijn vuisten nodig om een harde pegel van VVSB tegen te houden en kreeg VVSB-doelman Valk hulp van verdediger Sven Verlaan om het doel schoon te houden.

Met nog een kwartier op de klok zorgde routinier Jordy Zwart voor de voorsprong voor VVSB door de vrije trap van Patrick Batist te beroeren. Toch kon VVSB de voorsprong niet behouden, invaller Martijn Rog zorgde in de 88e minuut voor de 4-4 eindstand.

VVSB - Quick Boys 4-4: 6. Van der Wilden 1-0, 11. Van der Wilden 2-0, 20. Steltenpool 2-1, 33. Steltenpool 2-2, 37. Van Nieuwkerk 2-3, 39. Dijkstra 3-3, 77. Zwart 4-3, 88. Rog 4-4.

VVSB: Valk; Schipholt (46. Fecunda), Arroyo (46. Zwart), Batist (46. Vijlbrief), Verlaan; Theuns (46. Bakker), Ten Hoope (71. Batist), De Rijk; Martins (46. Felicia), Dijkstra (46. Pauw), Van der Wilden (46. Bekooij).