VVSB speelt laatste oefenwedstrijd gelijk tegen Spijkenisse

VVSB heeft de laatste oefenwedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld. Tegenstander Spijkenisse kwam in de eerste helft op voorsprong, maar na rust zorgde Mitchell Theuns en Tim de Rijk voor de voorsprong voor de Noordwijkerhouters. In de slotfase zorgde Yilmaz Erdogan voor de eindstand.

Spijkenisse startte sterk en het was aan doelman Ruben Valk te danken dat het na een kwartier voetbal slechts 0-1 stond. Meerdere reddingen zorgde voor deze magere afspiegeling van het eerste kwartier. Na dit kwartier kwam VVSB beter in de wedstrijd en had het met Tomas Arroyo een goede kans op de gelijkmaker. De centrale verdediger van VVSB schoot een corner van Mitchell Theuns echter net over het doel van Spijkenisse.

Diezelfde Arroyo had enkele minuten later een goede steekbal in huis op Guido Pauw, maar de spits van VVSB zag doelman Mustafa Amezrine snel uitkomen en de inzet keren. Ook de schoten van Loyd van der Wilden en Theuns wisten niet tot doelpunt gepromoveerd te worden.

Na de rust kwam VVSB na een kwartier voetbal op gelijke hoogte. De eerste poging van Theuns werd nog geblokt, waarna de bal opnieuw voor zijn geliefde rechtervoet kwam. Theuns probeerde het nogmaals en schoot zeer fraai het leer in de kruising van het doel. Niet veel later kwam VVSB op voorsprong door Tim de Rijk. De middenvelder van VVSB was van dichtbij attent, nadat doelman Amezrine de bal van Danny Bakker niet wist te klemmen.

In de slotfase kwam Spijkenisse weer beter in de wedstrijd en dacht het op gelijke hoogte te komen via Sander Barragan, maar het balletje achter zijn standbeen deed hij in buitenspelpositie. Twee minuten later werd de eindstand bepaald door Yilmaz Erdogan. Na mistasten van Valk tikte Erdogan de bal in het lege doel.

Met deze wedstrijd tegen Spijkenisse zit de oefencampagne voor VVSB erop. Aanstaande woensdag wacht Uno Animo in Loon op Zand voor de tweede voorronde van de KNVB Beker. Zaterdag speelt de ploeg van Jack Honsbeek op de eigen Boekhorst tegen promovendus Jong Vitesse.

VVSB - Spijkenisse 2-2: 6. Peter de Lange 0-1, 59. Mitchell Theuns 1-1, 67. Tim de Rijk 2-1, 86. Yilmaz Erdogan 2-2.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo (62. Batist), Zwart, Vijlbrief (46. Verlaan); Bakker, Theuns, De Rijk; Van der Wilden (62. Martins), Pauw (70. Dijkstra), Bekooij (69. Felicia).