VVSB speelt gelijk tegen SteDoCo en blijft in de derde divisie

VVSB is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken. De Noordwijkerhouters kende een weergaloze start van de wedstrijd en kwamen via Ricardo Kuijvenhoven en Ian van Otterlo op een veilige 2-0 voorsprong. Pas in de tweede helft deed SteDoco via uiteraard Joran Schroder wat terug. In de blessuretijd was het de spits van de gasten die de 2-2 binnen kopte en het vonnis velde. Hierdoor speelt VVSB ook volgend seizoen in de Derde divisie.

VVSB putte hoop uit de eerdere ontmoeting en het tweeluik met DOVO om het op eigen terrein af te kunnen maken tegen SteDoCo. Met een zeer snelle openingstreffer werd deze hoop kracht bijgezet. De corner van Leroy George werd bij de eerste paal weggekopt voor de voeten van Ricardo Kuijvenhoven. De middenvelder van VVSB bedacht zich geen seconde en schoot de bal vol op de pantoffel hard en zuiver langs doelman Maarten de Fockert.

De paars-gele formatie pakte door en had binnen een kwartier de 2-0 geproduceerd. De voorzet van Jermano Lo Fo Sang werd weggewerkt door de verdediging van SteDoCO. De bal kwam bij Ian van Otterlo terecht die knap aannam en direct met een schuiver scoorde. VVSB nam hierna iets gas terug en liet SteDoCo meer aan de bal. Kansen waren er nauwelijks voor de gasten tot vijf minuten voor rust. Het was Danny van Haaren die zijn vrije trap op de buitenkant van de paal zag belanden.

Na de thee werd de wedstrijd opener. Beide ploegen kregen kansen om de score op te voeren, maar de gescoord werd er niet. Zo schoot Joran Schroder in vrijstaande positie naast en kopte aan de andere kant Jesse van Nieuwkerk na een snelle counter op de vuisten van de doelman. Vlak na de drinkpauze was het raak voor SteDoCo. De lange bal van achteruit belandde voor de voeten van topschutter Schroder die voor de aansluitingstreffer en dus gelijke stand zorgde.

Het slotakkoord was voor VVSB. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg VVSB een aantal opgelegde kansen voor de winnende treffer, maar telkens stond het vizier niet op scherp. Invaller Danny Bakker schoot over, Van Otterlo naast en Tim de Rijk weer over. De al oude voetbalwet werd hierdoor weer van kracht. In de blessuretijd zorgde een frommelgoal voor de beslissing in het voordeel van SteDoCo. Het was opnieuw Schroder die het goudhaantje van zijn ploeg werd.

In de resterende minuut deed VVSB wat het kon en kreeg het nog 2 corners, maar werd er niet meer gescoord. SteDoCo gaat door naar de finale van de nacompetitie en voor VVSB is het vakantie. Nadat het vorig seizoen in de slotfase lijfsbehoud werd bereikt, bleek dit seizoen VVSB uit een ander vaatje te tappen. Een periodetitel en een tweede plaats in de competitie werd bereikt met een indrukwekkend aantal gescoorde doelpunten en goed voetbal. Dat zijn de aanknopingspunten waar volgend seizoen weer verder op geborduurd kan worden.

VVSB – SteDoCo 2-2: 7. Kuijvenhoven 1-0, 12. Van Otterlo 2-0, 69. Schroder 2-1, 90+3. Schroder 2-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (90+4. Bryan Iliohan), Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (90+4. Guus Verver), Tim de Rijk, Ricardo Kuijvenhoven (65. Danny Bakker), Ian van Otterlo, Leroy George; Jesse van Nieuwkerk.