VVSB speelt gelijk bij vv Katwijk

Opnieuw heeft VVSB een regiogenoot uit de Tweede Divisie op een gelijkspel weten te houden. Nadat de eerste wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys eindigde in 2-2, werd er in Katwijk met 1-1 gelijk gespeeld. Tim Freriks zorgde voor de openingstreffer namens de thuisploeg, in de tweede helft zorgde Danny Bakker voor de gelijkmaker.

Dat de wedstrijd tegen Katwijk van een ander niveau was dan afgelopen dinsdag tegen Foreholte was vooraf natuurlijk al duidelijk. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor de Noordwijkerhouters, maar Bert Steltenpool kopte de bal op de vuisten van doelman Mark de Vries. Toch nam Katwijk al snel het initiatief in handen en vergat Tim Freriks de score te openen.

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft was het snel raak. Marciano Mengerink gaf de bal af op de inlopende Freriks, die zonder twijfel afrondde. Diezelfde Mengerink had even later de 2-0 op zijn voet, maar doelman Lars Jansen plukte vakkundig de bal van zijn voeten af.

Na de rust kwam VVSB sterker uit de startblokken. Danny Bakker had al snel zijn ploeg op gelijke hoogte moeten brengen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door De Vries. Toch was het de middenvelder van VVSB die na 63 minuten voor de 1-1 zorgde. Na het afjagen van invaller Hugo ter Hedde, kon Bakker de bal in de korte hoek plaatsen. Even later had Felitciano Zschusschen een enorme kans op de 1-2, maar hij schoot in het zijnet na een fout van doelman De Vries.

In het laatste kwart doofde het vuurtje bij beide ploegen langzaam uit en bleef de stand ongewijzigd. Aanstaande zaterdag wacht de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereidingsperiode. Spakenburg, met oud-trainer Eric Meijers aan het roer, wacht dan in het vissersdorp. Aanvang is 15.00 uur.

Katwijk – VVSB 1-1: 26. Freriks 1-0, 63. Bakker 1-1.

VVSB: Jansen; Postma (55. Fecunda), De Vlugt, Verhoeve, Demon, Vijlbrief; Rauws (70. Spijkstra), Van Niel (55. Ter Hedde), Bakker (75. Van Niel); Zschusschen (70. Van den Assem), Steltenpool (55. El Osrouti).