VVSB speelt gelijk bij DOVO

Na een mindere fase van VVSB staat de uitwedstrijd tegen een in vorm verkerend DOVO op het programma. De start van de wedstrijd begint goed, Guus Verver rondt koelbloedig af. Na een half uur komt DOVO terug in de wedstrijd, 1-1. Beide ploegen hebben kansen op een overwinning, maar meer doelpunten vallen er niet in deze wedstrijd. VVSB pakt weer een punt, op naar DEM thuis, volgende week zaterdag.

VVSB zit momenteel een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Drie nederlagen op rij, een geschorste trainer en 8 (!) afwezigen voor aanvang tegen DOVO. De ploeg die nog kans maakt op de tweede periode en dus in een goede flow zit. Daar lijkt in het eerste kwartier niet veel van te zien, want het is VVSB die op voorsprong weet te komen. Ricardo Kuijvenhoven veroverde de bal bij de verdediging van DOVO, passte op Guus Verver en speelde zo de 3 tegen 2 situatie goed uit. De jonge spits van VVSB schoot koelbloeding de bal in de lange hoek en kon juichen voor de openingstreffer. 

VVSB zette door en kreeg via Ian van Otterlo een goede mogelijkheid op de tweede treffer, ware het niet dat zijn schot via een been van een DOVO-verdediger naast het doel ging. Na een klein half uur nam DOVO meer het initiatief over en forceerde zo de gelijkmaker. Na mistasten achterin bij VVSB was het voor Guido van Dijk een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. 

Na de thee bleef het spelbeeld heen en weer gaan. DOVO creëerde het meeste gevaar vanuit standaardsituaties, waarbij VVSB met name gokte op de omschakeling via het duo Van Velzen / Verver. Toch waren de grootste kansen voor VVSB, zo zag Ian van Otterlo zijn poging op de paal verschijnen en was het Gyliano van Velzen die zijn slalom net te lang doorvoerde en geen kans op een schot creëerde. 

De slotfase was tumultueus te noemen. Beide ploegen gingen op jacht naar de overwinning en lieten bizarre ruimtes achter. Toch wisten zij niet meer te scoren, ondanks dat VVSB in de blessuretijd met 10 man kwam te staan door de twee gele kaarten van Victor van der Linde.

DOVO – VVSB 1-1: 10. Verver 0-1, 30. Van Dijk 1-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Dario van Breukelen, Lars Rauws, Bram van Dongen, Jermano Lo Fo Sang; Victor van der Linde, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo; Guus Verver (83. Mike Duinkerken), Gyliano van Velzen. 

Tekst: Stefan van den Burg

VVSB speelt gelijk bij DOVO
Terug naar overzicht