VVSB sluit oefencampagne met overwinning af

De oefencampagne zit erop. Zaterdag 14 augustus is de campagne afgesloten met een overwinning op Westlandia. In een onderhoudende wedstrijd zorgde Jayson Halman, Bert Steltenpool en Matthieu van den Assem voor de doelpunten.

VVSB kwam tegen Westlandia al vroeg op voorsprong. Op aangeven van Danny Bakker was het Jayson Halman die voor de openingstreffer zorgde. Onoplettendheid achterin zorgde er echter voor dat Jedsel Markes niet veel later alweer de gelijkmaker op het bord kon zetten.

Met kansen voor Halman (rakelings naast) en Bert Steltenpool (lat) creëerde de thuisploeg een aantal goede kansen. Het was echter Westlandia dat voor rust op voorsprong kwam. Melvin Vissers schoot van buiten het strafschopgebied raak.

Na de rust kon Halman zijn tweede van de middag maken, maar stuitte hij in een 1 op 1 duel op doelman Morauw. De corner die hieruit voortkwam werd alsnog binnen gewerkt door Steltenpool.

In de absolute slotfase zorgde VVSB dat de overwinning in de pocket ging zitten. Opnieuw kwam het gevaar bij Halman uit, de snelle aanvaller van VVSB werd alleen op de doelman afgestuurd. Invaller Van den Assem was op tijd meegelopen om de bal van Halman te ontvangen en in het lege doel te werken.

Met deze overwinning op zak werkt VVSB nu toe naar de start van de competitie. Aanstaande zaterdag is de eerste officiële wedstrijd in maanden en deze wordt gespeeld in en tegen Staphorst. Aanvang op Sportpark het Noorderslag is 14.30 uur.

VVSB - Westlandia 3-2: 11. Halman 1-0, 22. Markes 1-1, 40. Vissers 1-2, 69. Steltenpool 2-2, 89. Van den Assem 3-2.